DECIZIE – Oprea ar putea ramane fara titlul de ,,Doctor”

DECIZIE – Oprea ar putea ramane fara titlul de ,,Doctor”

DECIZIE. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat! Asta a stabilit comisia de specialitate din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare. Astăzi, membrii Consiliu General CNATDCU vor vota dacă îi vor retrage sau nu titlul de doctor lui Oprea.

Potrivit regulamentului, în cazul în care se va da verdict de plagiat, Gabriel Oprea va avea la dispoziţie zece zile pentru a contesta decizia. Dacă nu va fi depusă contestaţie, decizia va fi trimisă ministrului Educației, care va emite ordinul de retragere a titlului de doctor.

Săptămână trecută, Gabriel Oprea scria pe pagina sa de facebook că a aflat din presă faptul că o comisie din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare ar fi stabilit că lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2000 ar fi plagiată.

DECIZIE: Acesta adauga că, deocamdată,  “singura informație validă și oficială” este hotărârea Consiliului Naţional de Etică “în care scrie negru pe alb că suspiciunile de plagiat nu se confirmă”.

Sursa info

Comments