DECLARAtIE INCENDIARA DUPA BREXIT – Viktor Orban: ,,Ungaria a ales o alta directie"

DECLARAtIE INCENDIARA DUPA BREXIT – Viktor Orban: ,,Ungaria a ales o alta directie"

Brexit. Jocul pe eşichierul european ‘se va schimba’ după plecarea Marii Britanie, a declarat duminică premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban, precizând că britanicii au vrut să îşi ia soarta în mâini în faţa unei Uniuni Europene ‘în dezordine’, transmite AFP. “Dacă eliminăm o piesă – iar Marea Britanie este o piesă cu greutate într-un joc de şah – întregul joc se va schimba”, a declarat şeful guvernului ungar în cadrul unei ceremonii la Castelul Buda.
“Oamenii din Marea Britanie au decis să îşi ia soarta în propriile mâine, să nu se mai lase forţaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie inundaţi de cuvinte fără acţiune şi să nu se mai simtă ca acasă”, a adăugat el.

Discursul este diferit de poziţia de până acum a lui Orban, care înainte de referendumul de joi din Regatul Unit le-a cerut britanicilor să rămână în UE.

Liderii UE nu au acţionat ferm “în lupta împotriva valului de imigranţi (…), care a dus la scăderea securităţii, la înmulţirea ameninţărilor şi a agresiunilor”, a afirmat el.

“Ungaria a ales altă direcţie: UE reprezintă dezordinea, în timp ce Ungaria reprezintă ordinea”, a declarat el.

realitatea.net

Comments