Deliciu rusesc, la tine acasa. Cum se prepara celebra salata Suba cu hering: sanatate si culoare int...
Salata < - 50 gr cartofi - la alegere 1 ceapa - 2 oua - 200 gr. hering - 100 gr. sfecla rosie - 100 gr. morcov - 50 gr. ceapa verde - 250 gr. maioneza Maioneza:- 2 galbenusuri de ou - 100 gr. iaurt grecesc 5 % - mustar (1 lingurita) - zeama de la 1 lamaie - 1/2lingurita sare - piper, dupa gust. Ingredientele se mixeaza cu blenderul bine pana se obtine o masa omogena. Legumele, cu tot cu coaja, le puneti la fiert aproximativ 30-40 min. Dupa ce sunt fierte si s-au racit se decojesc. Fierbeti ouale aproximativ 7 minute pentru a fi tari, lasati sa se raceasca si apoi se decojesc. Dupa ce aveti toate legumele pregatite pentru salata, acestea se dau printr-o razatoare medie, fiecare separat, preferabil in boluri diferite, la fel si ouale - se dau printr-o razatoare. Heringul se taie cubulete mici. Curatati ceapa de coaja si o taiati marunt. Pe o farfurie plata se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung cu maioneza. Urmeaza cel de-al doilea strat - va fi cel de hering. Puneti cel de-al treilea strat - cel de ceapa. Dupa ceapa va urma cel de-al patrulea strat - cel de morcov, care va fi uns cu maioneza.Peste morcov puneti sfecla, se uniformizeaza si se unge cu maioneza. Pentru un aspect de sarbatoare faceti 9 despartituri si decorati cu legume, oua date prin razatoare si ceapa verde taiata marunt. Pofta buna! Sursa text: Click.ro
Comments