DERANJANT – Declaratie socanta: Pensionarii primesc o pensie prea mare

DERANJANT – Declaratie socanta: Pensionarii primesc o pensie prea mare

DERANJANT Șeful Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, spune că bătrânii din țara noastră primesc pensii prea mari. Într-un interviu acordat RFI, Dumitru susține că posibilitățile financiare ale bugetului sunt depășite în acest moment, iar efectele se vor vedea pe mai mulți ani, când viitorii pensionari vor primi mai puțini bani, relatează Antena 3.

Declarații deranjante a făcut șeful Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, despre pensionarii români.

“Numărul de contribuabili este prea mic pentru a acoperi pensiile celor care au dreptul să primească pensie în acest moment. Ceea ce, evident, pe termen lung este o problemă. Deja este o problemă și pe termen scurt, vedem că deficitul se adâncește. Ceea ce facem noi acum este să transferăm o povară pe generațiile următoare. Poate părea cinic ce spun acum – pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului în sine iar pensionarii din viitor vor primi o pensie mai mică decât ar putea să susțină sistemul respectiv, pentru că acum se fac niște împrumuturi care vor fi acoperite în viitor.”

Asta după ce în luna mai, ministrul Dragoș Pâslaru declara că Guvernul nu are bani pentru majorarea pensiilor. Acesta a explicat că guvernul nu își permite în acest moment să crească pensiile. Și asta din cauza pensiilor specile, spunea ministrul pentru Antena3. Astfel, nu au mai rămas fonduri pentru cei cinci milioane de pensionari din România. Pensia medie în România este de 885 de lei.

În plus, ministrul a mai spus că singura șansă a pensionarilor pentru a primit acești bani ar fi indexarea cu inflația. Însă, dacă privim cifrele inflației, vedem că aceasta este pe minus. Așadar, nici din această parte nu există vreo speranță, cel puțin anul acesta.

Sunt însă bani pentru pensiile speciale ale aleșilor…

În timp ce șeful Consiliului Fiscal se plânge că pensionarii români au o pensie prea mare, deși pensia medie în țară este de numai 885 de lei, primarii şi viceprimarii, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, dar și parlamentarii, cu cel puţin un mandat la activ vor beneficia de pensii speciale, aşa cum reiese dintr-o propunere legislativă adoptată recent, prin vot decisiv, de Senat. Totuşi, Guvernul nu este de acord cu noile măsuri, astfel că Executivul va contesta la Curtea Constituţională (CCR), pentru a doua oară, documentul aprobat de Parlament şi care ar urma să se aplice de anul viitor, arată Avocatnet.

Credit foto.

Comments