DESCOPERIRE – Ce alimente te fac fericit

DESCOPERIRE – Ce alimente te fac fericit

DESCOPERIRE. Cu toţii ştim că fructele şi legumele sunt excelente pentru sănătatea noastră, însă un nou studiu sugerează şi că acestea ne fac mai fericiţi.

Cercetătorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie şi Universitatea Queensland din Australia au descoperit că un consum mai mare de fructe şi legume poate creşte semnificativ nivelul de fericire.

Rezultatele, care vor fi publicate curând în American Journal of Public Health, arată că fiecare porţie de fructe şi legume în plus, până la opt pe zi, îmbunătăţeşte starea de spirit a unei persoane. Potrivit Science Daily, acesta este unul dintre primele studii majore care analizează felul în care fructele şi legumele influenţează sănătatea psihică a omului, în plus faţă de cea fizică.

“Consumul de fructe şi legume stimulează fericirea mult mai repede decât îmbunătăţeşte starea de sănătate”, spune Andrew Oswald, unul dintre autorii studiului.

În cadrul cercetării, în anii 2007, 2009 şi 2013, peste 12.000 de persoane alese aleatoriu au ţinut un jurnal legat de mâncarea pe care au consumat-o şi starea pe care au avut-o după. Oamenii de ştiinţă au corelat imediat acest tip de mâncare proaspătă cu un grad crescut de fericire.

Dr. Redzo Mujcic, cercetător la Universitatea din Queensland, speră că această descoperire să fie una motivaţională şi să încurajeze consumul de mâncare proaspătă şi sănătoasă.

Cercetătorii cred că unul dintre motivele acestui efect asupra stării psihice a individului ar fi antioxidanţii pe care-i conţin fructele şi legumele, care reuşesc să creeze o posibilă legătură între fericire şi carotenoizi.

Sursa info

Comments