Descoperire socanta in zona unui incendiu de vegetatie din Bistrita-Nasaud: un barbat de aproximativ...

La fata locului au intervenit un echipaj de pompieri, serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al comunei Spermezeu si un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud.

"Din pacate, in apropierea focarelor a fost gasit un barbat in varsta de aproximativ 80 de ani, decedat. Interventia este in dinamica", au transmis, sambata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud.

Acestia reamintesc ca este interzisa arderea miristilor, vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, si de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Pompierii bistriteni, prin Inspectia de Prevenire si structurile operative ale inspectoratului, vor continua sa monitorizeze zonele agricole in acest sfarsit de saptamana, dar si in perioada urmatoare, cand se anunta temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifica acestei perioade.

Citeste si Incendiu urias in Mures: ard peste 20 de hectare de vegetatie. Pompierii au luptat toata noaptea cu flacarile

Comments