Desert racoros cu piersici. Este perfect in zilele de vara, alaturi de o limonada cu gheata

Desert racoros cu piersici. Este perfect in zilele de vara, alaturi de o limonada cu gheata

Desert racoros cu piersici. Este perfect in zilele de vara, alaturi de o limonada cu gheata

Ingrediente pentru desertul cu piersici

Pentru a prepara acest desert delicios, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:

Piersici proaspete: Alegeti cinci piersici bine coapte si suculente pentru gustul lor dulce si aromat.

Zahar: Pentru a intensifica dulceata fructelor. Nu mult, doar 50 de grame.

Faina: Pentru a face un aluat crocant si delicios. O cana.

Piersici umplute cu nuci, rasfatul culinar de care nu te vei mai satura. Simplu de preparat, va impresiona orice gurmand

Unt rece taiat cubulete: Pentru a da consistenta si textura crocanta desertului. 50 de grame.

Scortisoara: Pentru un gust condimentat subtil care se potriveste perfect cu aroma piersicilor. Jumatate de lingurita este suficienta.

Otet de mere: Pentru a adauga o nota usor acidulata care completeaza gustul dulce al piersicilor ai nevoie de jumatate de lingura de otet de mere.Optional: inghetata.

Cum sa pregatiti desertul cu piersici

- Spalati si taiati piersicile in felii subtiri.

- Puneti feliile de piersici intr-un bol si adaugati zaharul. Amestecati usor pentru a acoperi fiecare felie de piersica cu zahar. Lasati-le sa stea timp de aproximativ 15-20 de minute pentru a se inmuia si pentru a elibera sucul natural.

- Intr-un alt bol, combinati faina, untul rece taiat cubulete si scortisoara. Folositi varfurile degetelor pentru a freca untul in faina pana cand amestecul devine marunt si sfaramicios.

- Preincalziti cuptorul la 180?C.

Ce inseamna portia de fructe ZILNICA - Care este cel mai sanatos fruct - Are efecte extraordinare cognitive si cardiovasculare

- Intr-o tava de copt unsa sau acoperita cu hartie de copt, asezati feliile de piersici intr-un singur strat uniform.

- Presarati amestecul de aluat deasupra piersicilor astfel incat sa acopere uniform.

- Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti desertul timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand aluatul devine frumos auriu si crocant.

- Lasati desertul sa se raceasca usor inainte de a-l taia in portii generoase.

Serveste desertul cu piersici cald sau rece, cu o inghetata preferata deasupra, alaturi de o limonada racoritoare pentru o experienta gustativa completa si revigoranta in zilele calduroase de vara.

Beneficiile acestei bunatati

Simplu si gustos: Reteta este simpla si foloseste ingrediente accesibile, transformand piersicile proaspete intr-un desert usor de pregatit.

Racoritor si revigorant: Gustul dulce si aromat al piersicilor se completeaza perfect cu limonada racoritoare, oferind o experienta de vara racoritoare si placuta.

Sursa text: Click.ro

Comments