Desert racoros cu piersici. Este perfect in zilele de vara, alaturi de o limonada cu gheata
Ingrediente pentru desertul cu piersici
Pentru a prepara acest desert delicios, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:
Piersici proaspete: Alegeti cinci piersici bine coapte si suculente pentru gustul lor dulce si aromat.
Zahar: Pentru a intensifica dulceata fructelor. Nu mult, doar 50 de grame.
Faina: Pentru a face un aluat crocant si delicios. O cana.
Piersici umplute cu nuci, rasfatul culinar de care nu te vei mai satura. Simplu de preparat, va impresiona orice gurmandUnt rece taiat cubulete: Pentru a da consistenta si textura crocanta desertului. 50 de grame.
Scortisoara: Pentru un gust condimentat subtil care se potriveste perfect cu aroma piersicilor. Jumatate de lingurita este suficienta.
Otet de mere: Pentru a adauga o nota usor acidulata care completeaza gustul dulce al piersicilor ai nevoie de jumatate de lingura de otet de mere.Optional: inghetata.
Cum sa pregatiti desertul cu piersici- Spalati si taiati piersicile in felii subtiri.
- Puneti feliile de piersici intr-un bol si adaugati zaharul. Amestecati usor pentru a acoperi fiecare felie de piersica cu zahar. Lasati-le sa stea timp de aproximativ 15-20 de minute pentru a se inmuia si pentru a elibera sucul natural.
- Intr-un alt bol, combinati faina, untul rece taiat cubulete si scortisoara. Folositi varfurile degetelor pentru a freca untul in faina pana cand amestecul devine marunt si sfaramicios.
- Preincalziti cuptorul la 180?C.
Ce inseamna portia de fructe ZILNICA - Care este cel mai sanatos fruct - Are efecte extraordinare cognitive si cardiovasculare- Intr-o tava de copt unsa sau acoperita cu hartie de copt, asezati feliile de piersici intr-un singur strat uniform.
- Presarati amestecul de aluat deasupra piersicilor astfel incat sa acopere uniform.
- Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti desertul timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand aluatul devine frumos auriu si crocant.
- Lasati desertul sa se raceasca usor inainte de a-l taia in portii generoase.
Serveste desertul cu piersici cald sau rece, cu o inghetata preferata deasupra, alaturi de o limonada racoritoare pentru o experienta gustativa completa si revigoranta in zilele calduroase de vara.
Beneficiile acestei bunatatiSimplu si gustos: Reteta este simpla si foloseste ingrediente accesibile, transformand piersicile proaspete intr-un desert usor de pregatit.
Racoritor si revigorant: Gustul dulce si aromat al piersicilor se completeaza perfect cu limonada racoritoare, oferind o experienta de vara racoritoare si placuta.
Sursa text: Click.ro
Comments