Desertul perfect pentru verile caniculare: pandispan cu cirese

Desertul perfect pentru verile caniculare: pandispan cu cirese

Desertul perfect pentru verile caniculare: pandispan cu cirese

Vara este anotimpul fructelor proaspete si al deserturilor racoritoare. Una dintre cele mai iubite prajituri de vara este, fara doar si poate, pandispanul cu cirese. Acesta nu doar ca este delicios si usor de preparat, dar evoca si amintiri placute din copilarie, fiind desertul ideal pentru a fi savurat in zilele toride. Simplitatea prepararii si gustul sau minunat il fac perfect pentru orice ocazie.

Cum sa prepari cel mai delicios pandispan cu cirese

Pandispanul cu cirese este un desert extrem de delicios si racoritor, care iti va incanta papilele gustative.

Acesta se prepara extrem de usor, ceea ce il face accesibil pentru oricine doreste sa se bucure de o prajitura de vara autentica, plina de aroma si prospetime.

Ingrediente4 oua200 g zahar200 g faina1 pliculet de praf de copt100 ml ulei100 ml lapte1 pliculet de zahar vanilat500 g cirese proaspeteUn praf de sareZahar pudra pentru decorMod de prepararePregatirea cireselor: Incepe prin a spala bine ciresele si a le indeparta samburii. Poti lasa fructele intregi sau le poti taia in jumatati, in functie de preferinta. Este important sa folosesti cirese coapte si dulci pentru a obtine un gust deosebit.Prepararea aluatului: Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol mare, bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema spumoasa. Adauga treptat uleiul si laptele, continuand sa amesteci.Incorporarea fainii: Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitia de galbenusuri, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen. La final, incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus pentru a mentine aerul in compozitie si a obtine un pandispan pufos.Asamblarea si coacerea: Toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Distribuie ciresele uniform peste aluat, apoi toarna si restul compozitiei de pandispan. Niveleaza usor suprafata. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si coace pandispanul timp de 30-35 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul pandispanului si daca iese curata, este gata).Decorare si servire: Dupa ce pandispanul s-a racit complet, presara zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant si un plus de dulceata. Taie-l in felii si serveste-l alaturi de o limonada rece sau de o cafea, pentru un desert perfect de vara.

SURSA

Comments