Desi este cercetat pentru coruptie, Iulian Dumitrescu si-a depus candidatura pentru un nou mandat la...

"Presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astazi, 24 aprilie a.c., semnaturile si dosarul de candidatura pentru un al doilea mandat in fruntea Consiliului Judetean. Decizia a fost luata in urma discutiilor cu primarii si ceilalti alesi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu sa existe continuitate la nivelul administratiei judetene in contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reusit sa-i atraga in mandatul acestuia", anunta PNL Prahova, intr-un comunicat de presa.In legatura cu dosarul penal care il vizeaza, Iulian Dumitrescu sustine ca are dreptul legal si constitutional de a candida, colaboreaza cu institutiile de cercetare penala, se considera nevinovat si asteapta o solutie cat mai rapida din partea Justitiei, arata sursa citata."Intru in competitia electorala barbateste, deschis si asumat, cu determinarea unui om care a trecut prin furtuna si cu convingerea ca am datoria sa duc la bun sfarsit proiecte atat de necesare pentru ca prahovenii sa aiba o viata mai buna. In legatura cu dosarul penal in care am fost implicat, vreau sa le spun cetatenilor clar: sunt nevinovat, am incredere in Justitie, stiu ca adevarul va iesi la iveala si ca se va face dreptate. Vreau sa le multumesc prahovenilor ca mi-au fost alaturi in acest mandat, chiar si in vremurile dificile. Ii astept la vot in 9 iunie. Inca o data, va multumesc si continuam impreuna sa ducem Prahova Pe Primul Loc", a declarat, potrivit comunicatului mentionat, Iulian Dumitrescu, candidatul PNL pentru inca un mandat in fruntea Consiliului Judetean Prahova.

Daniel Baluta s-a autopropus sef de campanie pentru Gabriela Firea la alegerile pentru BucurestiDe asemenea, el sustine ca a decis sa candideze din "respect" pentru prahoveni si pentru alesii locali."Nu a fost o decizie simpla, dar, din respect pentru prahoveni si pentru alesii locali, am hotarat sa candidez pentru un nou mandat si sa ofer continuitate la nivelul Consiliului Judetean. Impreuna cu acesti oameni - primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni -, am reusit sa facem in 3 ani in Prahova ce nu s-a facut in 30 de ani inainte. Avem contracte pe fonduri europene de peste trei miliarde de euro. Am inceput proiecte de infrastructura extrem de necesare: centurile de la Comarnic, Azuga - Busteni, Mizil, Paulesti, Campina. Am modernizat Spitalul Judetean si avem astazi cel mai modern bloc operator din Romania. Am inceput lucrari de extindere a retelei de canalizare si alimentare cu apa in 42 de localitati ale judetului Prahova, in valoare de aproape un aproape un miliard de euro. Am reusit sa construim reteaua de gaze in localitatile de pe Valea Slanicului si urmeaza racordul la magistrala de gaze. Dotam scolile din 59 de localitati cu echipamente digitale de ultima generatie, mobilier, materiale didactice si echipamente de specialitate. Sunt lucruri concrete, punctuale si masurabile. Nu sunt vorbe, nu sunt promisiuni, ci realitati care dau masura lucrurilor pe care le-am facut pentru Prahova in calitate de presedinte al Consiliului Judetean", a aratat Iulian Dumitrescu, potrivit comunicatului.Acesta acuza "presiuni colosale" ale PSD Prahova asupra sa."In ultimele luni, PSD Prahova, condus de Clanul Cosma, a incercat sa exercite asupra mea presiuni colosale, aruncand in spatiul public rauri de minciuni. Mai mult, o serie de primari din judet au fost amenintati, au fost defaimati si s-a incercat blocarea investitiilor din localitatile pe care acestia de conduc. Scopul era de a-i forta pe primari sa treaca in PSD-ul care a tinut pe loc Prahova vreme de 30 de ani. Daca nu ar fi existat aceste atacuri de tip mafiot la adresa primarilor din judet, probabil ca nici nu as mai fi candidat. Am insa obligatia sa fiu solidar cu primarii si le garantez ca proiectele incepute in Prahova vor fi finalizate. Eu, primarii, consilierii locali si judeteni, candidatii PNL vom face tot posibilul ca mafia clanului Cosma sa nu se intoarca la butoanele de decizie", a mai declarat Dumitrescu, conform comunicatului citat.

Razie de amploare la traficantii romani de migranti. Sumele fabuloase pe care le percepeau de la fiecare persoana in parteIulian Dumitrescu este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si fals in declaratii si are interdictia sa isi exercite functia de presedinte al CJ Prahova.Iulian Dumitrescu este acuzat ca, in perioada noiembrie-decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri sa achizitioneze, in schimbul sumei de 47.500.000 de lei, partile sociale detinute de cumnatul sau la o societate comerciala, valoare supraevaluata fata de valoarea reala, si ar fi primit pana in data de 04.12.2023 suma totala de 16.210.000 de lei.Una dintre societatile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii in derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achizitionarii actiunilor de la cumnatul lui Iulian Dumitrescu i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrari cu beneficiar CJ Prahova.Totodata, DNA a sustinut ca au fost depistate nereguli in declaratiile de avere ale lui Dumitrescu.

Revolta pe internet din cauza unei reclame Sephora care jigneste victimele Experimentului Pitesti

Comments