Destinul scriitoarei Lili Craciun. Povestea din Romania dupa care se va face un film in America

Destinul scriitoarei Lili

Destinul scriitoarei Lili Craciun. Povestea din Romania dupa care se va face un film in America

Deşi pasionată de scris întreaga viaţă, și-a așternut meticulos pe hârtie gândurile și sentimentele abia în pragul pensionării, ca şi cum din 2015 și-ar fi început a doua existenţă.

Patru cărţi au văzut până acum lumina tiparului. A cincea e în pregătire. Dar prima, ”Călătoria”, reușește să atragă atenţia până dincolo de Atlantic, transformată deja în scenariu. Următorul pas e pe cale de-a se materializa în Cetatea Filmului.

Lili Crăciun ne-a făcut onoarea unui amplu interviu în studioul Evenimentului zilei, la emisiunea ActReflect.Am întrebat-o dacă nu-i pare rău că n-a început să publice mai demult. Nu ezită să spună că da. Poate că nimic nu-i întâmplător, în cele din urmă. ”Viaţa mea a avut alte priorităţi. A trebuit să vină pensia ca să mă liniştesc şi să-mi văd de ceea ce mi-am dorit mereu. Să scriu”.

Să notăm așadar debutul editorial, în 2015, cu volumul ”Călătoria”. Urmat de ”Menajerele soacrei mele”, la care se adaugă poemele reunite sub titlul ”Între relativ şi absolut” şi, nicidecum ultima, ”Prizonieri ai umbrelor”, tratând suspiciunea unei crime din perioada Securității. A cincea e în curs de apariţie, ”Ucigaşi de inocenţe”, despre traficul de carne vie.

Încă o caracteristică, esenţială, a scriitoarei e legată de baza cuvintelor. Venite din ceea ce ea a trăit sau din poveştile de viaţă ale celor cu care s-a intersectat. ”Cărţile mele nu sunt fantastice. Sigur că intervine şi imaginaţia. Dar toate pornesc de la ceva real. În scris contează sinceritatea autorului”.

Atât de profund e acel ”acasă al ei”, unde i se întorc mereu personajele. ”Acolo unde personajul meu se va duce acasă, întotdeauna va fi acasă la mine. Este cel mai uşor să scriu despre acasă la mine”.

Viorica Dancila ii da LOVITURA DECISIVA lui Liviu Dragnea. Pe cine ELIMINA din Guvern. Veste proasta pentru seful PSD


Comments