DEZVOLTARE – Baia Mare va avea primul Centru de consiliere pentru agresori. Investitia va fi finaliz...

Municipiul Baia Mare continuă dezvoltarea în ceea ce privește proiectele menite să ofere un climat social sigur. Astfel, zilele trecute s-a dat ordinul pentru începerea lucrărilor la Centrul de consiliere pentru agresori.

Acesta va fi realizat ca și o extindere a Azilului de Noapte din Baia Mare și va deservi aproximativ 75 de persoane pe o perioadă de un an.

Centrul de consiliere pentru agresori va fi realizat din fonduri norvegiene, prin Ministerul Justitiei.

„În anul 2008 am realizat în Baia Mare primul Centru de adăpostire pentru victimele violenței în familie. În acest sens continuăm proiectele și realizăm primul Centru de consiliere pentru agresori. Proiectul va fi realizat prin fonduri norvegiene și se realizează în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, ASSOC, Penitenciarul Baia Mare. Centrul de consiliere pentru agresori prevede servicii de consiliere atât pentru victime cât și pentru agresori. Mai mult, pe lângă serviciile de consiliere, aceștia pot beneficia și de cazare sau masă”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

Centrul de consiliere pentru agresori va fi situat în cadrul Azilului de Noapte din Baia Mare, de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 70A, în cadrul proiectului realizându-se o extindere pe verticală al acestui imobil pentru a putea deservii ca spații pentru victime și agresori. Potrivit graficului de lucrări centrul va fi finalizat într-o perioadă de două luni.

Simona Vasiac

Comments