DEZVOLTARE – Baia Mare va avea un plan de mobilitate urbana durabila

DEZVOLTARE – Baia Mare va avea un plan de mobilitate urbana durabila

DEZVOLTARE Municipiul Baia Mare va avea un plan de mobilitate urbană durabilă. În acest sens, începând de vineri, 26 august, va demara o amplă campanie de colectare de date, proces necesar pentru identificarea nevoilor în ceea ce privește mobilitatea la nivelul municipiului.

DEZVOLTARE Durata de realizare a proiectului este de șase luni, urmând ca planul să fie finalizat până la începutul lunii noiembrie.

Scopul Planului de mobilitate urbană durabilă este de a crea un sistem de transport regional și local, un sistem care să răspundă punctual nevoilor oamenilor care folosesc mijloacele de transport în comun sau orice alt mijloc de deplasare. Potrivit studiilor efectuate, planul are o serie de beneficii, printre care ameliorarea calității vieții și a mediului, accesibilitate tuturor, turism durabil și eficiență mai ridicată a utilizării resurselor.

Perioada de colectare a datelor este între 26 august și 19 septembrie. În acest termen echipele de operatori vor efectua sondaje la domiciliul băimărenilor și pe teren pentru a identifica segmentele cu probleme. Băimărenii trebuie să știe că operatorii vor avea asupra lor ecusoane, special emise pentru această etapă a proiectului. Gospodăriile intervievate vor fi alese aleatoriu, toți membrii familiilor fiind rugați să răspundă sondajului.

„Sondajele la domiciliu vor permite identificarea nevoii reale de deplasare a cetățenilor orașului, evidențiind preferințele cetățenilor în privința modurilor de transport disponibile în municipiu, dar și dificultățile pe care cetățenii le întâmpină în realizarea deplasărilor cotidiene. Rezultatele sondajelor, alături de implicarea activă a cetățenilor în etapele acestui proiect vor conduce către o strategie de mobilitate urbană durabilă eficientă și adaptată specificului comunităților urbane din Baia Mare”, a arătat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

Simona Vasiac

Comments