DIRECT IN SEMIFINALE – CSM Stiinta Baia Mare s-a calificat in penultima faza a Cupei Regelui

DIRECT IN SEMIFINALE – CSM Stiinta Baia Mare s-a calificat in penultima faza a Cupei Regelui

DIRECT ÎN SEMIFINALE Vicecampioana CSM Știința Baia Mare a învins, sâmbătă, cu scorul de 28-15 pe Dinamo, în ultima etapă a Cupei Regelui la rugby, și s-a calificat direct în semifinalele competiției de pe poziția fruntașă, acumulând 24 de puncte.

Jucând pe teren propriu, ”zimbrii” și-au asigurat punctul bonus ofensiv prin marcarea a patru eseuri, unul singur fiind transformat, care le-au asigurat locul 1 în clasament și accederea directă în penultima fază a turneului. Celelalte puncte ale maramureșenilor au fost puse pe tabela de marcaj prin fructificarea a două lovituri de penalitate, dinamoviștii concretizând cinci lovituri de pedeapsă.

665

Lipsită de aportul a 13 jucători convocați la lotul național pentru partidele-test internaționale din această lună, campioana României, Timișoara Saracens, a învins pe stadionul ”Gheorghe Rășcanu”, pe CSM Olimpia București, ultima clasată în ierarhia din Cupa Regelui, cu scorul de 26-9. Fără a-și adjudeca bonusul, reușind doar două eseuri, ambele transformate, și concretizarea a 4 lovituri de pedeapsă, bănățenii au izbutit să se claseze, la finalul acestei prime faze a competiției, pe locul 2, cu 22 de puncte și vor juca la baraj, pentru trecerea în faza următoare, tot cu ”tigrii” bucureșteni. CSM Olimpia a punctat din 3 lovituri de pedeapsă.

Marea surpriză a ultimei etape din Cupa Regelui a constituit-o înfrângerea Stelei, chiar pe teren propriu, în fața celor de la CS Politehnica Iași, scor 36-38. Fără sprijinul a 10 titulari, convocați de asemenea la lotul ”Stejarilor”, gruparea din Ghencea a avut în față un adversar extrem de motivat și disciplinat care, în mod surprinzător, a reușit să-și impună jocul, marcând 6 eseuri, 4 fiind transformate, obținând astfel și bonusul ofensiv.

”Militarii” au reușit, la rândul lor, 5 eseuri, 4 transformate, și fructificarea unei lovituri de pedeapsă, ei primind punctul bonus defensiv.

După prima fază a Cupei Regelui, CSM Știința Baia Mare a ocupat primul loc, cu 24 de puncte, pe locul secund s-a clasat Timișoara Saracens, 22 puncte, locul 3 a revenit Stelei, cu 19 puncte, pe 4 s-a situat Dinamo, cu 11 puncte, poziția a 5-a a ocupat-o CS Poli Iași, tot cu 11 puncte, pe 6 și 7 fiind U Cluj, 6 puncte, respectiv CSM Olimpia București, 5 puncte.

În baraj, pe lângă Timișoara Saracens — CSM Olimpia București, vor mai avea loc partidele Steaua — U Cluj și Dinamo — CS Poli Iași.

Comments