DISPERARE – Romanca din Marea Britanie: Nu v-ati dori sa fiti aici!

DISPERARE – Romanca din Marea Britanie: Nu v-ati dori sa fiti aici!

Portrait of a worried and thoughtful woman with a dark red background
Disperare în rândul românilor din Marea Britanie, care resimt efectele mai puțin dorite ale referendumului de săptămâna trecută, în care majoritatea britanicilor au ales Brexit. Un caz al unei românce disperate de reacțiile de care a avut parte este prezentat de Digi24.

Oana Gorcea locuieşte de 13 ani în Marea Britanie. Lucrează într-o multinaţională şi este colegă cu mulţi imigranţi. Povesteşte că a observat o schimbare radicală a britanicilor.

Nu v-aţi dori să fiţi aici. La câteva ore după referendum, totul se pare că s-a întors. Am prieteni, să-i numim aşa, de zece ani, care mai aveau puţin şi mă ajutau să-mi fac valizele să plec. Mi s-a spus de nenumărate ori să plec în Germania, Franţa, oriunde, chiar şi în România. Nu sunt dorită. Gândiţi-vă, fiind aici de 13 ani. Asta e casa mea acum. Votul de a ieşi din UE a mizat foarte mult pe ura mai mocnită a englezului către migranţi. La fiecare problemă, migranţii sunt de vină, cu toate că englezul de rând n-ar vrea să facă joburile pe care mulţi dintre noi le-am făcut sau le facem. Au vizat foarte mult pe această ură. În momentul în care s-a votat să iasă cu o marjă foarte mică, atunci li s-a dat mână liberă acestor persoane. Din păcate, rupturile sociale care se întâmplă acum sunt absolut şocante”, povesteşte Oana Gorcea.

Aceasta a povestit că a asistat personal doar la agresiuni verbale, dar că sunt şi colegi care au asistat la agresiuni fizice, mai ales către polonezi: „Dacă îi aud pe stradă îi împing, le spun să plece. Am avut vecini cu familii care au primit tot felul de “surprize” în cutia poştală. E o atmosferă pe care nu m-am gândit niciodată că o s-o resimt sau o s-o resimţim în Marea Britanie”.

Întrebată dacă îi este teamă să trăiască acolo, Oana Gorcea a răspuns că în ultimele patru zile a căutat informaţii să plece în altă ţară.

Mai multe, aici.

Sursă foto, aici.

Comments