DISTINCTIE OMAGIALA – Primarul Sighetului, distins cu ocazia implinirii a 690 de ani de la prima ate...

DISTINCȚIE OMAGIALĂ Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a acordat în 19 august primarului Municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, o plachetă omagială cu ocazia împlinirii a 690 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Sighetu Marmaţiei. Placheta a fost oferită în numele preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

„Vârsta de atestare a oraşului este dată de cel mai înaintat document, ca dată, pe care noi l-am descoperit. Sighetu Marmaţiei exista cu siguranţă şi înainte, dar nu avem noi acces la aceste documente. Sunt convins că în timp vom ajunge şi la ele” precizează Horia Scubli, primar al Municipiului Sighetu Marmaţiei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, prefectul judeţului, Sebastian Lupuţ, Ioan Sas şi Anişoara Mihali, consilieri judeţeni, cetăţeni de onoare ai municipiului, foşti primari şi foşti membri ai Consiliului Local, personalităţi ale vieţii economice, sociale şi culturale din comunitate au participat astăzi la un eveniment cu iz de epocă desfăşurat la Curtea Veche din Sighetu Marmaţiei, în „Salonul Oglinzilor”.

DISTINCȚIE OMAGIALĂ sighetu marmației

„Sunt momente în viaţa unor comunităţi când trebuie să fim împreună şi m-aş bucura dacă de fiecare dată ne-am întâlni într-un număr cât mai mare. Felicit organizatorii pentru buna desfăşurare a acestui moment festiv şi pentru faptul ca au reuşit să reunească în acest loc, personalităţi importante pentru această comunitate. Totodată, felicit autorităţile locale pentru că au ştiut să-şi respecte trecutul şi istoria. Faptul că am încercat să redefinim acest oraş, să ne reinventăm şi să respectăm tot ceea ce a fost scris în aceste pagini de istorie, este un lucru admirabil. Vă felicit încă o dată pentru că ştiti să cinstiţi înaintaşii. Ştim cu toţii că Sighetu Marmaţiei a dat lumii mari personalităţi ale vieţii culturale şi ale istoriei. Sighetu Marmaţiei este plin de istorie, poate nescrisă”, apreciază Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Evenimentul, organizat de Primăria şi Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, reprezintă debutul Festivalului de Muzică şi Artă Medievală şi Folk care va menţine atmosfera de sărbătoare până duminică, 21 august.

DISTINCȚIE OMAGIALĂ

Sursă info și foto: Facebook/Consiliul Județean Maramureș

Comments