DNA cere documente de la Parlament in legatura cu achizitiile publice ale TVR

DNA cere documente de la Parlament in legatura cu achizitiile publice ale TVR

DNA cere documente de la Parlament in legatura cu achizitiile publice ale TVR

DNA a cerut documente de la Senat şi de la Camera Deputaţilor în legătură cu achiziţiile publice ale TVR, au declarat, pentru Agerpres. Potrivit acestora, au fost ridicate documente de la Televiziunea publică.

 Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat că Biroul Permanent a primit o scrisoare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care solicită copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii din perioada 2005-2015, împreună cu documentele care au stat la baza redactării acestor documente, informează news.ro.

Chelaru a precizat că s-au cerut copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în perioada precizată.

”E firesc să înaintăm aceste documente, nu au caracter secret”, a spus Chelaru, precizând că este vorba despre un raport elaborat de Comisia de cultură şi o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. El a menţionat că aceste documente vor fi transmise Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În urmă cu o lună şi jumătate, Oana Stănciulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a acuzat, într-o scrisoare trimisă angajaţilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achiziţionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apă de gură, loţiuni după plajă, pastile ”somn uşor” şi protector hepatic.

Comments