Document-bomba la Realitatea Plus. Politia cerceteaza din 2023 presupusa colaborare a lui Nicusor Da...

Informatia ca procurorii au deschis inca de anul trecut un dosar penal legat de presupusa colaborare a lui Nicusor Dan cu Securitatea, in perioada cand era elev si olimpic international la matematica, a fost oferita chiar de Biroul de Investigatii Criminale al Politiei, intr-o adresa catre redactiile Realitatea Plus si Solid News."In urma cercetarilor care se efectueaza in dosarul penal cu nr. ..../2023 al Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 5, Bucuresti, in temeiul articolului 169 170 din Codul de procedura penala, va solicitam sa ne comunicati modul in care ati intrat in posesia inscrisului atasat, precum si alte informatii ce pot fi utile cauzei", se spune in adresa trimisa de catre Politia sectorului 5.

Adresa trimisa readactiei Solid News.

"Cand am primit acest document, in prima instanta am fost tentat sa acuz o hartuire a mediului de presa apropos de faptul ca un document de interes a fost facut public. Aceasta adresa este insa extrem de importanta pentru ca dezvaluie o bomba: faptul ca exista un dosar penal din 2023, poate o jumatate de ani, poate mai bine de un an, de cand acel document legat de colaborarea lui Nicusor Dan cu Securitatea se cerceteaza.

Dovada ca Nicusor Dan a colaborat cu Securitatea. Investigatie bomba, documentul se confirmaIn aceasta situatie se deschid mai multe ipoteze:1. De ce se cerceteaza, a incercat cineva sa-l santajeze pe Nicusor Dan in 2023 si el a facut plangere la procurori acesta s-a adresat politiei?2 A beneficiat cineva de acest document si s-a sesizat parchetul, poate la solicitarea lui Nicusor Dan, poate din oficiu?

Nicusor Dan, plangere dupa acuzatiile de colaborare cu Securitatea. Ce spune edilul general?3. Cum a fost folosit acel document, presupun, pentru a obtine contracte cu primaria, pentru ca ce altceva se poate face cu un document de santaj care te arata turnator, cand tu esti primar?", a explicat Cozmin Gusa.Analistul politic a mai subliniat faptul ca de vreme ce dosarul nu s-a inchis rapid, in 2023, cu concluzia ca documentul respectiv este un fals, sugereaza tocmai faptul ca acesta ar fi real.

"Din discutiile mele cu specialistii, inclusiv fosti ofiteri din SIE si serviciile militare, au confirmat ca documentul are valoare de autenticitate. Deci eu sunt convins ca vorbim despre un document autentic", a mai afirmat Cozmin Gusa, in direct la Realitatea Plus.

Ce s-a intamplat cu "elevii Securitatii". Fost procuror militar: Din cei 12.000 de copii racolati, unii au ajuns politicieni, altii in functii importante

Comments