DOLIU – A murit un important jurnalist de la RFI si Radio Romania

DOLIU – A murit un important jurnalist de la RFI si Radio Romania

DOLIU Ion Stănică, un cunoscut realizator la Radio France International, a încetat din viaţă luni, la Paris, la vârsta de 66 de ani.

DOLIU Ion Stănică a murit la vârsta de 66 de ani.

Şi-a început activitatea în presă în anii ’70, la Radio România, dar între 1984 şi 2010 a lucrat la Paris, Radio France International.

Fosta sa colegă de la RFI, Lena Murgu, i-a făcut lui Ion Stănică un emoţionant necrolog. “«Am plecat din ţară ca să văd lumea» îmi spunea el. Si a văzut-o! A văzut-o chiar şi in vis, în săptămânile de suferință. Ii povestea, de altfel, prietenei noastre comune, și principala lui confidentă, Florica Jebeleanu, cu care ne întâlneam sistematic la Paris, într-o braserie din St. Germain-des-Prés după restructurarea RFI: «M-am visat într-un tren spre Siberia, îmi amintesc de oameni, de tot. Era atât de frumos. Regret că m-au readus la viaţă».

Ion a fost lucid până în ultima clipă. Simțea că se duce. Iși făcea bilanțul vieții. Pozitiv: «Nu mi-e teama de moarte; viața mi-a făcut numai cadouri; am trăit frumos, așa cum mi-a plăcut ! M-am bucurat de artă și cultură la Paris … »”, scrie, între altele, Lena Murgu.

Incinerarea lui Ion Stănică va avea loc la Crematoriul cimitirului Père Lachaise, vineri, 5 august, la ora 13.30.

sursa info

Comments