Doliu in lumea fotbalului romanesc: fostul finantator al echipei FC National a murit. Lasa in urma o...

Liviu Galan a facut parte din categoria celor care nu au dorit sa fie in atentia opiniei publice, aparitiile lui fiind rare in perioada in care a finantat FC National.

El suferea de diverse probleme de sanatate, dar din cauza faptului ca nu-i placea sa fie in atentia opiniei publice, au stiut despre suferinta lui doar cei apropiati.

Liviu Galan a ajuns sa finanteze echipa FC National datorita relatiei de prietenie pe care o avea cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

A fost unul dintre cei mai infocati fani ai echipei nationale de fotbal a Romaniei, iar pasiunea sa pentru fotbal l-a determinat sa deschida Scoala de Fotbal ,,Nucet".

Anuntul despre moartea sa a fost facut public de catre Liga Profesionista de Fotbal. Printr-un mesaj plin de tristete, s-a comunicat disparitia fostului finantator al echipei FC National.

,,Liviu Galan, fostul finantator al echipei FC National, a incetat din viata. Intreaga familie FC National este alaturi de cei greu incercati prin aceasta fulgeratoare disparitie. Liga Profesionista de Fotbal transmite sincere condoleante familiei indoliate! Dumnezeu sa-l odihneasca!", se arata in anuntul facut de Liga Profesionista de Fotbal.

Lasa in urma o avere uriasa

Liviu ,,Bibi" Galan a reusit sa adune o avere impresionanta, estimata neoficial la aproximativ 30 de milioane de euro. Ultima mentiune oficiala despre vasta sa avere dateaza din 2011, cand revista Forbes nota ca Liviu Galan dispunea de un ,,cont" cuprins intre 20 si 22 de milioane de euro.

Desi a ramas in mare parte in umbra, departe de ochii publicului, Galan si-a castigat notorietatea in timpul mandatului sau in conducerea FC National. Cu toate acestea, nu sportul i-a adus averea, ci afacerile sale in domenii considerate ,,grele", precum armamentul, aviatia si tehnologia de securitate. In perioada respectiva, el a concurat cu alti magnati precum George Copos, Cristian Borcea si Gigi Becali, FC National fiind una dintre echipele de top din fotbalul romanesc.

FC National, una dintre echipele de traditie ale fotbalului romanesc

FC National a fost infiintata in 1944, fiind una dintre echipele de traditie ale fotbalului romanesc, iar continuatoarea de azi este FC Progresul Bucuresti. De-a lungul timpului a avut mai multe denumiri, insa abia in 1954 a aparut in denumire Progresul.

Printre cei mai cunocuti fotbalisti care au jucat la Progresul au fost: Titus Ozon, Nicolae Oaida, Viorel Mateianu, Dudu Georgescu, Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) sau Gino Iorgulescu, actualul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Comments