Doliu in presa romaneasca! Un cunoscut jurnalist a murit. Liderul AUR, Claudiu Tarziu, in stare de soc

Doliu in presa romaneasca Un cunoscut

Doliu in presa romaneasca! Un cunoscut jurnalist a murit. Liderul AUR, Claudiu Tarziu, in stare de s...

Jurnalistul Valentin Iacob s-a stins din viata la 67 de ani. Acesta suferea de o boala grava si a murit intr-un timp relativ scurt de la diagnosticare.

Valentin Iacob s-a nascut in Bucuresti, pe 12 octombrie 1955. Este poet si jurnalist. In 1979 a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti si pana in 1993 a fost informatician si profesor de matematica. Ca scriitor, a debutat dupa decembrie 1989.

Poeme, proze, interviuri si amintiri literare i-au aparut in majoritatea revistelor literare romanesti. A publicat patru carti: Petrogradul intr-un pahar cu sampanie (poeme, Editura Du Style, 1996), Pianul kamikaze (poeme, Editura Du Style, 1998), Balada Craiului de Toba (poem, Editura Eminescu, 1998), Clownul lui Hrist (poeme si proze, Editura Muzeului Literaturii Romane), scria Revista AS in textul de prezentare a lui Iacob.

Era membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania (ASPRO).

Liderul AUR, Claudiu Tarziu, a reactionat la tragica veste si a postat un mesaj pe retele de socializare.

"Obositi de viata de aici, poetii se retrag in viata de dincolo. Ieri, s-a dus si Valentin Iacob, "poetul de la Stalingrad", sa joace "poker cosmic".Prieten si coleg, multi ani, la exceptionala revista "Formula As", a plecat intr-un fel ciudat, aproape fara de veste, el, vorbitorul neobosit si avidul de viata cazuta de pe partea asta a lui Dumnezeu. O foarte scurta lupta cu o boala necrutatoare, la care nu s-a gandit niciodata, si gata. Tocmai cand, dupa ani de pribegie sufleteasca, isi gasise un acasa firesc. Tocmai in prag de noua izbanda literara. Tocmai cind mai avea atatea de spus in poezia lui nebuneasca si sofisticata si in publicistica lui densa si spumoasa. Tocmai cand trecuse un an de cind nu mai bausem impreuna un vin bun, in jurul caruia sa rostogolim amintiri vesele si sa ticluim planuri ambitioase.I s-o fi facut dor de cei plecati mai inainte, colegi si prieteni ai nostri, Silvia Kerim, Sorin Preda, Bogdan Lupescu, Marius Petrescu. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!", a scris Claudiu Tarziu pe Facebook.

Comments