DOLIU PRINTRE ATLETI - Fostul antrenor Nicolae Marasescu s-a stins din viata

DOLIU PRINTRE ATLETI - Fostul antrenor Nicolae Marasescu s-a stins din viata

www.evz.ro

DOLIU PRINTRE ATLEȚI  Fostul antrenor de atletism Nicolae Mărăşescu a murit, duminică, în urma unui infarct, în spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, la vârsta de 79 de ani, el având grave probleme de sănătate în ultimii ani, potrivit News. FR Atletism a transmis, duminică, un comunicat în care anunţă decesul fostului antrenor.

„Unul dintre cei mai importanţi oameni de sport din istorie, atlet, campion naţional, antrenor de exceptie, un extraordinar organizator si administrator, Nicolae Mărăşescu, a încetat din viaţă, astăzi, la vârsta de 79 de ani, după o îndelungată suferinţă, lăsând o amintire de neuitat în sufletul celor care l-au cunoscut”, se arată în documentul citat.

Conform Gsp, starea de sănătate a lui Mărăşescu s-a înrăutăţit după ce acesta a suferit o operaţie la genunchi, în mai 2015. „A început să facă infecţii repetate din cauza a două bacterii intraspitaliceşti, klebsiella şi piocianic, sursa infecţiei fiind proteza de la genunchi”, spuneau surse medicale pentru tolo.ro.

Gsp mai scrie că „după intervenţie, fostul antrenor a stat în comă două săptămâni şi nu şi-a mai revenit, iar în mai 2016, la un an de la operaţie, a ajuns in stare critică, în septicemie, la Institutul de Boli Infecţioase <Matei Balş>, unde a fost stabilizat”.

Licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti (1966), în calitate de antrenor, la CSM Craiova (1978-1989) şi la loturile naţionale, i-a pregătit pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Maria Radu, Doina Melinte, Cristeana Cojocaru, Ella Kovacs, Niculina Lazarciuc, Ana Pădureanu, Mihaela Racieru, Margareta Ghile, Margareta Keszeg, Sorin Matei, Petru Drăgoescu, Dan Betini.

Mai multe, AICI.

Comments