Doua japoneze de 107 ani au stabilit un nou record pentru cei mai in varsta gemeni identifici din lume

Doua japoneze de 107 ani au stabilit un nou

Doua japoneze de 107 ani au stabilit un nou record pentru cei mai in varsta gemeni identifici din lu...

Umeno Sumiyama si Koume Kodama aveau 107 ani si 300 de zile pe 1 septembrie, depasind recordul anterior stabilit de celebrele surori japoneze Kin Narita si Gin Kanie, care aveau 107 ani si 175 de zile.

Cele doua s-au nascut pe 5 noiembrie 1913, pe insula Shodoshima din vestul Japoniei, intr-o familie cu 13 membri, relateaza Agerpres.

Familiile lor au declarat ca cele doua surori glumeau adesea ca vor trai mai mult decat titularele recordului anterior. Aceste gemene, care au murit in urma cu aproximativ 20 de ani, au fost considerate eroine nationale in Japonia datorita varstei lor avansate si a umorului de care dadeau dovada. Ele au devenit cunoscute la nivel mondial dupa numeroase aparitii televizate.

Noile titulare ale recordului au crescut separat dupa ce au terminat scoala primara. Kodama a fost trimisa ca menajera in Oita, pe insula Kyushu din sud-vest, unde apoi s-a casatorit. In schimb, Sumiyama a ramas pe insula natala si si-a intemeiat acolo o familie.

Japonia este una dintre tarile cu o populatie care imbatraneste rapid. Circa o treime din cei 125 de milioane de locuitori ai sai are deja 65 de ani sau peste, in timp ce aproximativ 86.500 dintre locuitori au chiar 100 de ani sau mai mult.

Comments