Dragnea zice ca nu-l poate ajuta nicio gratiere

Dragnea zice ca nu-l poate ajuta nicio gratiere

Dragnea zice ca nu-l poate ajuta nicio gratiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost la primul termen  de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care acuzat de instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, alături de fosta soţie, Bombonica. Judecătorii au decis să amâne, iar un nou termen pentru Dragnea şi fosta soţie a fost fixat pentru data de 14 februarie.
Liderul PSD a ieşit extrem de revoltat de la audieri. Dragnea spune că declaraţiile martorilor DNA „sunt dictate, cusute cu aţă albă”. Şeful social-democraţilor a spus că legea graţierii nu i-a fost dedicată.

„Reporter: Mizati pe faptul că graţierea vă va ajuta?

Liviu Dragnea: Ce graţiere să mă ajute? Nu mă ajută nicio graţiere!

Ştiu că avem o Curte Constituţională care a adoptat o decizie. Dacă ieşim în stradă pentru a protesta faţă de o decizie a Curţii, şi asta e o opţiune. Nu mă ajuta pe mine personal. Eu am înţeles de la DNA că este o problemă cu 15.000 de dosare. Nu cred că sunt toate ale mele.

Vreau să aduc şi eu martori să vedem dacă şi acest proces va merge pe declaraţii mincinoase obţinute în condiţii suspecte la DNA. Eu m-am uitat pe toate declaraţiile cu mare atentie. Se vede că declaraţiile sunt dictate, cusute cu aţă albă. Vorbim despre o doamnă cu care se pare că s-a făcut o înţelegere.”, a spus liderul PSD la ieşirea de la ÎCCJ.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a tranşat problema graţierii, scrie stiripesurse. Acesta cere Guvernului să analizeze precedentele şi să decidă în consecinţă. Cu alte cuvinte, Dragnea solicită adoptarea graţierii prin lege organică în Parlament.

„Eu l-aş sfătui (pe ministrul Justiţiei – n.r.) să se inspire din experienţa înaintaşilor, adică din experienţa guvernelor precedente. Dacă să se dea prin ordonanţă sau să se adopte proiect de lege, asta este problema lor. Dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor. Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă, poate să dea. Dacă nu, nu ştiu dacă e bine”, a declarat Dragnea, marţi, la ÎCCJ.

Întrebat dacă angajarea răspunderii Guvernului este o soluţie, preşedintele PSD a răspuns: „Aia întrebaţi primul ministru.”

„Deocandată am văzut foarte mult scandal pe nişte intenţii. Am văzut şi o dezbatere publică. Eu zic să aşteptăm să vedem ce face Guvernul. Asta e problema Guvernului”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Comments