Dulceata de visine dementiala! Ce sa pui ca sa obtii gustul bogat si intens: doar marile gospodine s...

Ingrediente dulceata de visine:

- 1 kg de visine coapte si fara samburi

- 800 g de zahar

- 1 lamaie (sucul)

- 1 plic de zahar vanilat (optional)

Reteta sezonului: Cum se prepara delicioasa dulceata de dude

Modalitatea de preaparare:

- spalati visinele si indepartati samburii.

- puteti folosi un dispozitiv special pentru samburi de cirese/visine pentru a face aceasta sarcina mai usoara si rapida.

- intr-un vas mare, amestecati visinele cu zaharul si sucul de lamaie.

- lasati-le sa stea timp de aproximativ 2-3 ore pentru a permite zaharului sa extraga sucul din visine.

Dulceata de capsuni fara zahar si conservanti. Ingredientul care asigura legarea fructelor

- puneti amestecul de visine si zahar pe foc mediu si aduceti-l la fierbere.

- amestecati ocazional pentru a preveni lipirea.

- dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute, sau pana cand dulceata ajunge la consistenta dorita.

- daca doriti, adaugati zaharul vanilat in ultimele minute de fierbere pentru un plus de aroma.

- pentru a verifica daca dulceata este gata, puneti o lingurita de dulceata pe o farfurie rece si lasati-o sa se raceasca.

- daca se incheaga si nu curge, dulceata este gata.

- turnati dulceata fierbinte in borcane sterilizate si sigilati-le imediat.

- intoarceti borcanele cu capacul in jos pentru a crea un vid si lasati-le sa se raceasca complet.

Sursa text: Click.ro

Comments