Dulceata de visine dementiala! Ce sa pui ca sa obtii gustul bogat si intens: doar marile gospodine s...
Ingrediente dulceata de visine:
- 1 kg de visine coapte si fara samburi
- 800 g de zahar
- 1 lamaie (sucul)
- 1 plic de zahar vanilat (optional)
Reteta sezonului: Cum se prepara delicioasa dulceata de dudeModalitatea de preaparare:
- spalati visinele si indepartati samburii.
- puteti folosi un dispozitiv special pentru samburi de cirese/visine pentru a face aceasta sarcina mai usoara si rapida.
- intr-un vas mare, amestecati visinele cu zaharul si sucul de lamaie.
- lasati-le sa stea timp de aproximativ 2-3 ore pentru a permite zaharului sa extraga sucul din visine.
Dulceata de capsuni fara zahar si conservanti. Ingredientul care asigura legarea fructelor- puneti amestecul de visine si zahar pe foc mediu si aduceti-l la fierbere.
- amestecati ocazional pentru a preveni lipirea.
- dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute, sau pana cand dulceata ajunge la consistenta dorita.
- daca doriti, adaugati zaharul vanilat in ultimele minute de fierbere pentru un plus de aroma.
- pentru a verifica daca dulceata este gata, puneti o lingurita de dulceata pe o farfurie rece si lasati-o sa se raceasca.
- daca se incheaga si nu curge, dulceata este gata.
- turnati dulceata fierbinte in borcane sterilizate si sigilati-le imediat.
- intoarceti borcanele cu capacul in jos pentru a crea un vid si lasati-le sa se raceasca complet.
Sursa text: Click.ro
Comments