Elev de liceu cautat de politie dupa ce a impuscat 2 angajati ai scolii in care invata! Val de PANIC...

Din primele informatii, incidentul s-a petrecut dupa ce elevul a scos o arma in timpul unei perchezitii la intrarea in liceul sau din Denver, Colorado (Vest), in dimineata zilei de miercuri.

Raspunzand la un apel de urgenta, politia si paramedicii ,,au sosit rapid la fata locului si au descoperit doi barbati adulti cu rani prin impuscare", a spus seful politiei din Denver, Ron Thomas. Cei doi raniti, dintre care unul grav, au fost transportati la spital.

Suspectul a fost perchezitionat in fiecare dimineata cand a ajuns la liceu, a detaliat Ron Thomas, explicand ca acest tip de procedura era pus in aplicare in general in cazul unor preocupari legate de comportamentul anterior.

Elevul, al carui nume nu a fost facut public, ,,este un tanar afro-american care poarta o tunsoare afro si un hanorac cu un astronaut pe el", si este considerat ,,inarmat si periculos", a avertizat primarul orasului, Michael Hancock.

Drept urmare a acestui incident, cursurile au fost anulate pentru restul saptamanii, iar politia va ramane la liceu pana la sfarsitul anului scolar.

Potrivit cotidianului local The Denver Post, consiliul scolar al orasului a decis in 2020 sa retraga politia care pazeste unitatile, in contextul amplelor demonstratii antirasism dupa uciderea afro-americanului George Floyd de catre un politist alb.

Prezenta agentilor a fost in detrimentul elevilor de culoare, sustineau alesii consiliului. Tragediile cu arme sunt endemice in Statele Unite, unde politicienii nu reusesc sa cada de acord asupra unei reglementari mai dure, in ciuda sprijinului public larg.

Comments