Elevii se intorc la scoala dupa vacanta intersemestriala. Vezi cand se dau tezele si simularile exam...

Elevii se întorc luni la şcoală şi se pregătesc de examene. Urmează tezele şi simulările examenelor naţionale. Vacanţa de primăvară este între 19 – 30 aprilie, iar vacanţa de vară este 17 iunie – 10 septembrie.

Cele mai citite

Elevii se întorc la şcoală şi se pregătesc de tezele din semestrul II. Ministerul Educaţiei a stabilit ca tezele din semestrul II să se susţină până în 26 mai. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine tezele din semestrul al II-lea până în 19 mai, iar cei din clasele terminale de liceu, până pe 5 mai.

Elevii de la şcolile sau din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor avea teze şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare. De asemenea, elevii din clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, vor susţine teză şi la limba străină respectivă.
Vacanţa de primăvară este între 19 – 30 aprilie, iar vacanţa de vară: 17 iunie – 10 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice organizeaza si in acest an scolar simulari ale examenelor nationale pentru elevii care finalizeaza ciclurile gimnazial si liceal: Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a si examenul national de Bacalaureat.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Primii care vor sustine aceste simulari sunt cei 188.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a. Astfel, conform calendarului de desfasurare a acestei simulari, luni, 22 februarie, este prevazuta proba scrisa la Limba si literatura romana. Marti, 23 februarie, se va desfasura proba de Matematica, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba si literatura materna (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 4 martie.

Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste consemnarea notei in catalog, elevul trebuie sa solicite acest lucru profesorului. In urma analizarii rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, inca din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de evaluare, dar parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national.

Anul trecut, 96,17% dintre elevii inscrisi in clasa a VIII-a (adica 180.442 de elevi) au participat la toate probele simularii, iar 50,68% dintre cei prezenti (91.445 de elevi) au obtinut medii peste 5. Cele mai ridicate procente de promovare s-au inregistrat in judetul Bacau – 68,56% (rata prezenta – 99,47%), municipiul Bucuresti – 64% (rata prezenta – 95,03%), judetul Giurgiu – 63,8% (rata prezenta – 92,05%) si judetul Bihor – 61,8% (rata prezenta – 90,36%). Cele mai putin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat in judetele Caras-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) si Tulcea (39,89%). In aceste judete prezenta a fost, in medie, de aproximativ 95%.

Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

În aprilie vor avea loc şi evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii testaţi vor fi elevii clasei a II-a, în săptămâna dinaintea Paştilor, respectiv în 10 aprilie vor fi probele scrise la limba romană şi limba maternă, în 11 aprilie citit la cele două discipline, în 12 aprilie proba scrisă la matematică şi în 13 aprilie limba română pentru minorităţile naţionale, scris şi citit.

Nu rata

Citeste mai mult pe RTV.NET

Comments