ELIBERARE CONDITIONATA – Fostul ministru Ioan Avram Muresan a iesit din Penitenciarul Baia Mare

ELIBERARE CONDITIONATA – Fostul ministru Ioan Avram Muresan a iesit din Penitenciarul Baia Mare

ELIBERARE CONDIȚIONATĂ.Fostul Ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan este un om liber. Ieri, fostul demnitar de stat a părăsit Penitenciarul Baia Mare după o perioadă de mai bine de patru ani de detenție.

Acesta a fost eliberat condiționat de către magistrații Tribunalului Maramureș după ce aceștia au respins recursul formulat de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție în cazul primei pronunțări favorabile pentru eliberarea condiționată al lui Ioan Avram Mureșan.

În luna aprilie a anului 2011, fostul ministru Ioan Avram Mureşan a fost condamnat de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 7 ani de închisoare cu executare pentru corupție. În calitate sa de ministru, Ioan Avram Mureșan ar fi întocmit mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantității de 5.000 de tone de ulei. Mai mult, potrivit dosarului în care a fost cercetat, fostul demnitar ar fi deturnat fonduri cauzând o pagubă Ministerului Agriculturii și Alimentației de 25,5 de miliarde de lei vechi.

În data de 28 mai 2012 a venit și verdictul final în acest dosar. Judecătorii au respins recursul formulat de apărătorii lui Ioan Avram Mureșan și astfel, fostul ministru a fost încarcerat. În perioada de detenție fostul ministru a primit o lovitură dură, el fiind eliberat pentru o zi pentru a participa la funeralile fiului său care a decedat într-o cameră de hotel din Kenya la data de 9 septembrie 2012.

Simona Vasiac

Comments