Eliminarea vizelor discutata de noul ambasador SUA in Romania, Adrian Zuckerman, si Bogdan Aurescu

Eliminarea vizelor discutata de noul ambasador SUA in Romania, Adrian Zuckerman, si Bogdan Aurescu

Eliminarea vizelor discutata de noul ambasador SUA in Romania, Adrian Zuckerman, si Bogdan Aurescu


Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, sambata, pe noul ambasador al SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare in pozitia de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti.


UPDATE 18:10: Noul ambasador SUA in Romania, Adrian Zuckerman, si Bogdan Aurescu au discutat despre implementarea deciziilor strategice adoptate in domeniul securitatii energetice si cel 5G, cat si asupra obiectivului Romaniei de a accede la Programul Visa Waiver, a transmis Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat de presa.


"Cu prilejul intalnirii la cel mai inalt nivel, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a aratat ca este necesar un proces continuu de follow-up, care sa permita implementarea deplina a deciziilor strategice adoptate, inclusiv in domeniul securitatii energetice si in domeniul 5G.


Ministrul Bogdan Aurescu si ambasadorul agreat al SUA au realizat o trecere in revista a prioritatilor din relatia bilaterala, in pregatirea dialogului politico-diplomatic din 2020, cand se vor implini 140 de ani de la stabilirea relatiilor bilaterale. In acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate in discutia recenta foarte buna cu secretarul de stat al SUA", precizeaza sursa citata.


De asemenea, a existat un schimb de opinii cu privire la contextul regional de securitate, ministrul Bogdan Aurescu subliniind ca Romania este un aliat de incredere al SUA, deosebit de implicat si pro-activ in regiunea Marii Negre si a evidentiat necesitatea cresterii prezentei militare americane pe teritoriul Romaniei.


"Ministrul Bogdan Aurescu a reamintit obiectivul, de mare importanta pentru cetatenii romani, al accederii tarii noastre in Programul Visa Waiver. In acelasi timp, a mentionat faptul ca societatea romaneasca este una dintre cele mai pro-transatlantice si pro-americane din Europa, iar tara noastra actioneaza in mod constant, in interiorul UE si al NATO, pentru intarirea legaturii transatlantice", arata MAE.


Noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman "a exprimat angajamentul sau ferm de a contribui la dezvoltarea puternica a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care Romania se bucura din partea Presedintelui Donald Trump si la nivelul intregii Administratii a SUA", mentionand ca "Romania nu poate avea un prieten mai bun decat SUA"


Bogdan Aurescu l-a primit la MAE pe Adrian Zuckerman pentru prezentarea copiei scrisorii de acreditare in pozitia de ambasador al Statelor Unite in Romania, arata Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat de presa.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe,
intalnirea dintre cei doi este programata sa aiba loc sambata, incepand cu ora
15.00.


Adrian Zuckerman a fost confirmat in functia de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti de Senatul american pe 20 noiembrie.


De profesie avocat, Zuckerman a emigrat in Statele Unite din
Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.


Acesta a fost propus pentru functia de ambasador SUA la
Bucuresti de catre presedintele american Donald Trump. Senatul Statelor Unite
este controlat, in prezent, de o majoritate republicana.


Adrian Zuckerman s-a facut remarcat in America la inceputul anilor `90, cand a pledat in fata instantei si a castigat celebrul caz Carter vs. Helmsley-Spear Inc. Mai exact, este vorba de un proces intentat de artistii& John Carter, John Swing si John Veronis impotriva companiei& Helmsley-Spear Inc., care voia sa distruga o opera de arta creata de cei trei si amplasata intr-una dintre cladirile firmei.


Avocatul artistilor, Adrian& Zuckerman, angajat sa-i
reprezinte pe cei trei sculptori, a reusit sa convinga instanta ca opera de
arta amplasata in acea cladire apartine exclusiv creatorilor si doar acestia
pot decide ce se intampla cu lucrarea. Astfel, Curtea Districtuala din New York
a dat castig de cauza lui Zuckerman si celor pe care ii reprezenta si a
interzis& companiei Helmsley-Spear Inc. sa distruga& opera& de
arta.


Printr-un& comunicat emis de Casa Alba, a fost anuntata nominalizarea
de catre Donald Trump a lui Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador
extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania.


Zuckerman este un avocat admis in Baroul din New York in
1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth
Shaw LLP.& Anterior, Zuckerman a fost co-presedinte pentru proprietati
imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar
inainte de aceasta a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la
Lowenstein Sandler, LLP, New York.


De asemenea, el a detinut si functia de judecator in cadrul
Real Estate Board - New York.& Zuckerman este membru in board-ul Kids Corp
si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York. Potrivit Casei
Albe, Adrian Zuckerman a emigrat din Romania la varsta de 10 ani si s-a
stabilit in Statele Unite ale Americii, dar vorbeste in continuare fluent limba
romana.


Are diploma de absolvire de la Massachusetts Institute of
Technology (1979), iar diploma in Drept este obtinuta la New York Law School
(1983).& Conform procedurii, Zuckerman ar urma sa fie audiat in Comisia
pentru Relatii Externe a Senatului SUA, iar daca nominalizarea sa este
aprobata, va fi supusa votului in plenul Senatului,


Zilele trecute, presedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Hans Klemm Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de "Mare Cruce", seful statului subliniind in cadrul ceremoniei desfasurate la Palatul Cotroceni ca oficialul american este un "profesionist", cu o contributie "extraordinara la dezvoltarea relatiilor" bilaterale romano-americane. "Domnule ambasador, la acest moment, in care misiunea dumneavoastra la Bucuresti se apropie de sfarsit, Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii este mai solid si mai dinamic decat in orice moment din istoria sa. Marcarea, in 2020, a 140 de ani de relatii diplomatice dintre tarile noastre are loc intr-un context bilateral de care putem sa fim mandri", declara Iohannis. Hans Klemm a aratat ca pe parcursul celor patru ani de mandat printre prioritatile sale s-au numarat: promovarea securitatii nationale a SUA in colaborare cu aliatul sau, promovarea democratiei si consolidarea institutiilor democratice, sprijinirea libertatii de exprimare si a cultelor religioase, sustinerea statului de drept si lupta impotriva coruptiei, promovarea prosperitatii.


Comments