Epidemia de gripa mai face inca patru victime. Bilantul total a ajuns la 44 de morti

Epidemia de gripa mai face inca patru

Epidemia de gripa mai face inca patru victime. Bilantul total a ajuns la 44 de morti


Epidemia de gripa a mai facut inca patru victime, numarul total al deceselor ajungand la 44 de oameni. Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinata antigripal.


Numarul persoanelor care au murit pana in prezent din cauza gripei a ajuns la 44, a anuntat, joi, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.


Ultimele patru persoane decedate sunt femei confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09: una in varsta de 41 de ani, din judetul Iasi, una de 79 de ani, din judetul Neamt, o alta de 64 de ani, din Bucuresti, si o femeie de 43 de ani, din judetul Iasi.


Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinata antigripal. Femeia din judetul Iasi de 41 de ani nu avea conditii medicale preexistente cunoscute.


INSP: Activitatea gripala a avut un trend usor descrescator


Activitatea gripala a avut un trend "usor descrescator", mentinandu-se insa in continuare la o "intensitate inalta" si cu o extindere nationala, in saptamana 10 - 16 februarie, a informat, joi, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.


Potrivit sursei citate, au fost raportate la nivel national 6.601 cazuri de gripa clinica raspandite pe intreg teritoriul tarii, in scadere fata de cele raportate in saptamana precedenta (7.577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent (1.534 cazuri).


La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 159.011, cu 62,4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (97.930).


Au fost raportate 28 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu 14 mai putine fata de saptamana precedenta si cu 17 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.


De la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripa: 283 cazuri gripa cu virus AH3, 217 cazuri gripa cu virus AH1, 187 cazuri gripa A nesubtipat, 508 cazuri gripa cu virus B, patru cazuri de coinfectii cu gripa cu virus AH3 + virus B.


Pana la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal 1.508.349 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.


Comments