Este doliu in lumea sportului. Un mare jucator a murit, dupa lupta cu o boala nemiloasa

Este doliu in lumea sportului. Un mare jucator a murit, dupa lupta cu o boala nemiloasa

Este doliu in lumea sportului. Un mare jucator a murit, dupa lupta cu o boala nemiloasa

Cine a fost Bill Walton

Cu o cariera stralucitoare la UCLA, unde a excelat sub indrumarea legendarului antrenor John Wooden, Walton si-a continuat succesul in NBA. A castigat doua titluri de campion, unul cu Portland Trail Blazers in 1977 si altul cu Boston Celtics in 1986, precum si titlul de cel mai valoros jucator al ligii in 1978. Numarul sau 32 este venerat atat de UCLA, cat si de Trail Blazers, iar intrarea sa in Naismith Memorial Basketball Hall of Fame in 1993 si in College Basketball Hall of Fame in 2006 subliniaza impactul sau durabil asupra sportului.

Dupa incheierea carierei sale de jucator, Walton si-a extins influenta in afara terenului, devenind un comentator si prezentator iubit pentru meciurile de baschet universitar si NBA. Dar pentru cei care l-au cunoscut, Bill Walton a fost mult mai mult decat un baschetbalist iconic sau un comentator talentat. A fost un om cu o personalitate optimista si vibranta, care a adus bucurie si inspiratie in viata celor din jurul sau.

Colegii de breasla il plang pe Bill Walton

Omagii au venit din toate colturile lumii baschetului. Kareem Abdul-Jabbar, un alt titan al sportului, a transmis un mesaj de adio emotionant, subliniind nu doar abilitatile sportive ale lui Walton, ci si bunatatea si generozitatea sa din afara terenului.

,,Prietenul meu foarte apropiat, colegul meu Bruin si rival in NBA Bill Walton a murit astazi. Iar lumea se simte mult mai grea acum", a scris Abdul-Jabbar.

,,Pe teren, Bill a fost un jucator feroce, dar in afara terenului nu era fericit decat daca facea tot ce putea pentru a-i face fericiti pe toti cei din jurul sau. A fost cel mai bun dintre noi".

Dave Pasch, prezentatorul ESPN si un apropiat al lui Walton, a impartasit amintiri calde despre timpul petrecut impreuna, subliniind nu doar abilitatile sale ca sportiv si comentator, ci si calitatile sale umane remarcabile.

,,Bill a fost o persoana speciala, amabila si autentica. Sunt incredibil de recunoscator pentru prietenia noastra stransa si pentru timpul pe care l-am petrecut impreuna in direct, la cina dupa meci sau in teepee in curtea sa. Un atlet si un radiodifuzor legendar, dar mai important, o persoana legendara care m-a facut mereu sa zambesc", a declarat Pasch.

Astazi, lumea baschetului este mai saraca fara prezenta lui Bill Walton.

,,Bill Walton a fost unul dintre cei mai mari jucatori de baschet din toate timpurile - un campion la fiecare nivel si intruchiparea jocului de echipa altruist. A fost, de asemenea, un spirit minunat, plin de curiozitate, umor si bunatate".

Comments