EURO 2016 – Ozil a ratat un penalty, dar Germania a facut instructie cu Slovacia

EURO 2016 – Ozil a ratat un penalty, dar Germania a facut instructie cu Slovacia

Germania s-a calificat la pas în sferturile de finală ale Campionatului European. Selecţionata lui Joachim Low s-a impus cu 3-0 în faţa Slovaciei şi va întâlni în următoarea fază câştigătoarea partidei dintre Italia şi Spania.

Mannschaft-ul a început ca din tun partida de la Lille şi a ratat prima ocazie în minutul 7, după o reluare cu capul a lui Khedira, respinsă de sub bară de Kozacik. La cornerul ce a urmat, Germania a deschis scorul, după voleul lui Boateng, aflat la primul gol pentru echipa naţională, la a 63-a selecţie.

Cinci minute mai târziu, Skrtel l-a impins în careu pe Gomez şi nemţii au obţinut un penalty. Ozil nu l-a putut însă învinge pe Kozacik, ratând astfel primul penalty al nemţilor în istoria campionatelor europene. Acelaşi Ozil mai iroseşte o şansă mare, după o deviere perfectă a lui Gomez.

După alte două ratări semnate de Muller şi Draxler, a venit rândul slovacilor să îşi treacă în cont prima şansă de gol: Kucka a reluat cu capul puternic, dar Neuer a demonstrat că e printre cei mai buni portari din lume, respingând peste poartă.

După doar două minute, germanii şi-au pedepsit din nou adversarii: Gomez a marcat al cincilea gol la turneele finale europene şi l-a egalat pe Jurgen Klinsmann în istoria Germaniei.

Repriza a doua a început cu un şut periculos trimis de Kucka, dar Neuer a fost pe traiectoria balonului şi a prins fără probleme. Dacă slovacii au ratat, adversarii lor nu au făcut-o şi au marcat din nou după un corner: Hummels a deviat cu capul şi Draxler a reluat din voleu, sub bară.

Germania a luat piciorul de pe acceleraţie şi a făcut trei schimbări înainte de ultimul sfert de oră al partidei. Astfel, Mannschaft-ul ajunge în faza sferturilor de finală, fiind singura echipă care nu a încasat încă niciun gol în competiţia din Franţa. După acest meci, Germania şi-a egalat cea mai clară victorie la un turneu final european, după ce trecuse cu acelaşi scor de URSS (1972) şi de Rusia (1996).

Comments