EVALUREA NAtIONALA 2016 Matematica. Miercuri are loc proba la MATEMATICA. SUBIECTE

EVALUREA NAtIONALA 2016 Matematica. Miercuri are loc proba la MATEMATICA. SUBIECTE

EVALUREA NATIONALA 2016 Matematica
EVALUREA NATIONALA 2016 Matematica

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Astăzi au început emoţiile pentru elevii de clasa a VIII-a, aceştia susţinând prima probă, la ROMÂNĂ, din cadrul Evaluării Naţionale 2016. Marţi va avea loc examenul la Limba şi literatura maternă - proba scrisă, iar miercuri proba la MATEMATICĂ.

 Subiectele pe care le vor avea de rezolvat elevii care susţin, luni, proba la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională de clasa a VIII-a, vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, luni, în jurul orei 15:00. De asemenea, ELEVII vor putea afla SUBIECTELE de la proba la Limba şi literatura română şi de pe site-ul www.realitatea.net. De asemenea SUBIECTELE la Matematică vor fi publicate miercuri, în jurul orei 15.00.

EDU. RO Subiecte Română Evaluarea Naţională 2016. La primul subiecte elevii au primit poezia Salcâmii de A.E. Baconski. 

SUBIECTUL 1 - Poezia Salcâmii de A.E. Baconski

Salcâmii, arbori de câmpie
Cu flori albe năpădite de albine,
Voi îmi amintiţi copilătia, 
Voi sunteţi fraţi cu mine.

Acolo pe malul râului
Şesul întins, cireada de vite - 
Un copil desculţ alerga
Cu picioarele prin mărăcini rănite.

O, drumuri lungi, şerpuite prin iarbă...
Mai trăiţi, salcâni, ori aţi fost tăiaţi
Cândva-ntr-o iarnă cu zăpezi şi viscol
Fraţi ai mei, fraţi?

Poate dintre toţi numai eu
Am rămas să port veşnic florile voastr
Scuturându-le, scuturându-le
Albe sub ceruri albastre

Căci sufletul copilului de-atunci
Adeseori învie-n mine -
Salcânii, arbori de câmpie,
Cu flori albe năpădire de albine

(A.E. Baconski, Salcâmii)

A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos.

1. Notează câte un sinomim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor subliniate: alerga, veşnic, căci. (6 puncte)

2. Explică rolul cratimei în secvenţa învie-n mine. (6 puncte)

3. Precizează măsura primului şi a celui de-al doilea vers din poezie. (6 puncte)

4. Transcrie un epitet şi o repetiţie din textul dat.

5. Prezintă, în 30-50 cuvinte, semnificaţie versurilor: Salcâmii, arbori de câmpie, / Cu flori albe năpădite de albine, / Voi îmi amintiţi de copolărie, / Voi sunteţi fraţi cu mine. (6 puncte)

B. Redactează o compunere de 150-250 de cuvinte în care să motivezi apartenenţa la genul liric a textului Salcâmii de A. E Baconski. (12 puncte)

În compunerea ta, trebuie:
-să precizezi două trăsături ale genului liric
- să ilustrezi două trăsături ale genului liric, valorificând textul date
- să ai un conţinut adecvat cerinţei formulate
- să respecţi precizarea privind numărul de cuvinte.

SUBIECTUL al II-lea

Citeşte următorul text:

O mică insulă franceză din Oceanul Indian, care se află între Madagascar şi Mauritius, denumită Mafate, impresioneazp printr-o depresiune-amfiteatru în care se poate ajunge doar cu elicopterul sau mergând pe jos.

Această vale în formă de amfiteatru se delimitează de restuil insulei prin pereţi de stânci, prin munţi uriaşi şi prin pădurea tropicală. Ea a fost formată de magma unui vulcan în urmă cu trei milioane de ani (...)

Aproape toţi rezidenţii sunt descendenţi ai celo ce au ocupat iniţial insula şi fiecare sat are câteva case colorate, cu acoperiş de tinichea (...)

În depresiunea, pe o suprafaţă de 100 km2, nu există reţele de electricitate şi de apă. Dacă cineva are nevoie de doctor, de poliţist sau de pădurar în acea zonă, va trebui să aştepte până ce acesta va fi adus în vale cu elicopterul sau până ce va ajunge acolo jos.

Insula, parte din la Reunion, a fost desemnată în 2010 de câtre UNESCO, alături de vecinele sale menţionate mai sus - Madagascar şi Mauritius - , locaţie a patrimoniului mondial, ceea ce a dus la un flux crescând de turişti în ultima perioadă. Pentru moment, cei ce vizitează această pierdută "grădină a Edenului" sunt trataţi cu privelişti care taie respiraţie, păduri luxuriante, largi câmpii africane, râuri sălbatice şi o bogată cultură locală.

Mafate este, de asemenea, unul dintre puţinele locuri rămase pe lume unde se găseşte un ecosistem care s-a dezvoltate timp de milioane de ani în izolare.

(Andreea Marinaş, "Grădina pierdută a Edenului: locul în care ajungi doar cu elicopterul)

A. Scrie răspunsul corect pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos.

1. Formulează câte un enunţ în care să precizezi următoarele aspecte din textul dat:

- numele unui insule învecinate cu insula Mafate
- anul în care insula Mafate a fost desemnată de UNESCO locaţie a patrimoniului nondial (4 puncte)

2. Scrie numele autoarei şi titlul articolului din care estre extras fragmentul (4 puncte)

3. Menţionează ce parte de vorbire este fiecare din cuvintele subliniate din secvenţa: Pentru moment, cei ce vizitează această pierdută "grădină a Edenului" sunt trataţi cu privelişti care taie respiraţie, păduri luxuriante, largi câmpii africane, râuri sălbatice şi o bogată cultură locală. (4 puncte)

 4. Precizează funcţia sintactică a cuvinetelor subliniate din secvenşa: fiecare sat are câteva case colororate, cu acoperiş de tinichea. 

5. Transcrie două propoziţii subordonate diferite din fraza următoare, precizând felul acestora:

Dacă cineva are nevoie de doctor, de poliţist sau de pădurar în acea zonă, va trebui să aştepte până ce acesta va fi adus în vale cu elicopterul sau până ce va ajunge acolo jos. (4 puncte)

6. Construieşte o frază alcătuită din două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată completivă directă, introdusă prin adversbul relativ unde. (4 puncte)

B. Redactează, în 150-200 de cuvinte, o naraţiune în care să prezinţi o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică. (12 puncte)

În compunerea ta, trebuie:

- să relatezo o întâmplare, respectând succesiunea logică a evenimentelor
- să precizezi două elemente ale contextului spaţiu temporal
- să ai un conţinut adecvat cerinţei
- să respecţi precizarea referitoare la numărul de cuvinte

(w728) <h2>Subiec

(w728) <h2>Subiec

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura Evaluarea Naţională.

Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Lucrările vor fi corectate în alte judeţe

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin EN VIII, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

(w500) BAREM ROMA

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. La Evaluarea Naţională 2016, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte, în total, în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016, informează MINISTERUL EDUCAŢIEI

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Subiectele şi BAREMUL la EVALUAREA NAŢIONALA 2016 pe care le vor avea de rezolvat elevii care susţin, luni, proba la Limba şi literatura română, din cadrul examenului de Evaluare Naţională de clasa a VIII-a, vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, luni, în jurul orei 15:00. De asemenea, ELEVII vor putea afla SUBIECTELE de la proba la Limba şi literatura română şi de pe site-ul www.realitatea.net

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Iată calendarul examenelor:

27 iunie 2016 - Limba şi literatura română - proba scrisă 
28 iunie 2016 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă 
29 iunie 2016 - Matematică - proba scrisă 
1 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00) 
2 - 4 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor 
5 iulie 2016 - Afişare REZULTATE FINALE după contestaţii

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor obţinute în şcoala generală.

După afişarea REZULTATELOR FINALE, elevii şi părinţii trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fişele de înscriere la liceu, urmând ca, pe 19 iulie, să se facă REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ şi, pe 20 iulie, să se afişeze REZULTATELE, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   "În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui EXAMEN, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17", anunţă MINISTERUL EDUCAŢIEI.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Examenul de Limba Română este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere, unul literar, celălalt - nonliterar, ambele abordând acceaşi temă, pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Puteţi consulta MODELE SUBIECTE 2016 Limba Română şi MODELE BAREME 2016 Limba Română în documentele ataşate ACESTUI ARTICOL. 

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   Cine corectează lucrările. Anunţzl ASIS

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) susţine că 83 la sută dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunţat pentru neparticiparea la Evaluarea Naţională, în timp ce ISJ Suceava arată că nu a fost notificată de neprezentarea la examene a cadrelor didactice desemnate.

 Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în urma centralizării rezultatelor referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat din 178 de unităţi şcolare, 83 la sută dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunţat în favoarea neparticipării la examenele naţionale, transmite corespondentul Mediafax.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. “Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale reprezintă pentru noi, ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. Aşadar, în condiţiile în care Guvernul nu a venit cu soluţii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava boicotează Evaluarea Naţională”, se arată în comunicat.

ASIS adaugă că această decizie a fost adusă la cunoştinţa ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, şi a secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Sindicaliştii susţin că angajaţii sistemului din învăţământ s-au convins că OUG privind salarizarea din sistemul bugetar face diferenţa între familiile ocupaţionale, aspect care creează o discriminare.

"Considerăm că e momentul să acţionăm acum şi nu la începutul anului şcolar 2016-2017”, se mai arată în comunicatul ASIS, potrivit căruia "acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor”, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş că "subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională nu mai pot continua în aceste condiţii”.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Suceava arată că sindicaliştii nu au notificat oficial ISJ privind o eventuală neparticipare la exemenul care începe luni.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. "Sindicatele nu ne-au informat direct cu privire la o boicotare a Evaluării Naţionale”, a declarat inspectorul şcolar adjunct al judeţului Suceava, Gabriela Scutaru. Potrivit acesteia, sâmbătă după- amiaza s-au tras la sorţi comisiile din centrele de evaluare a lucrărilor scrise la Evaluarea Naţională, fiind desemnaţi câte cinci membri pentru fiecare comisie. Totodată, câte 120 de profesori vor evalua lucrări la probele de limba şi literatura română şi matematică. 

SUBIECTE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Subiecte ROMÂNĂ

SUBIECTE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Regulament Evaluarea Naţională 2016

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2015-2016 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, și cu prevederile prezentului ordin.

Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică. Cadrele didactice nominalizate ca evaluatori sunt selectate cu prioritate din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele zonale de evaluare sunt stabilite de către comisiile județene/comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, prin tragere la sorți.

Tragerea la sorți se efectuează în ședință publică. Comisia județeană/a Municipiului București invită, în scris, la tragerea la sorți, reprezentanți ai organizațiilor sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, ai asociațiilor de părinți, ai Consiliului județean/municipal al elevilor și ai mass-media.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Repartizarea pe comisii a cadrelor didactice se consemnează într-un proces-verbal, în care se menționează și persoanele aparținând societății civile care au participat la ședința publică de tragere la sorti. Procesul-verbal este semnat de membrii Comisiei județene/a Municipiului București, de persoanele invitate și de persoanele aparținând societății civile, care au participat la ședința publică de tragere la sorți.

Cadrelor didactice nominalizate ca asistenți le este interzisă intrarea în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum și cu ziare, reviste, cărți etc. Materialele nepermise în sala de examen vor fi introduse într-un un plic/o pungă, împreună cu un bilet/o etichetă pe care se notează numele și prenumele posesorului, care va fi păstrat/păstrată până după predarea lucrărilor scrise într-o sală specială stabilită pentru depozitarea EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Nu vor fi nominalizate în comisiile pentru evaluarea națională persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor naționale, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile, care au săvârșit abateri, respectiv au fost sancționate.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

Comisiile județene/comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Până la începerea probelor scrise, comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale iau/ia toate măsurile, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcționale de supraveghere video și audio.

Activitatea de monitorizare a desfășurării evaluării naționale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  În vederea asigurării desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Dacă, în urma verificărilor se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

(w500) Calendar E

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.   Topul celor mai bune licee în 2015:

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”
2. Colegiul „Naţional” din Iaşi
3. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
4. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ Cluj-Napoca 
5. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ Braşov

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Media de admitere la liceu este compusă din media de la Evaluarea Naţională care cântăreşte 75% , restul revenind mediei din anii de gimnaziu.

EVALUREA NAŢIONALĂ 2016 Matematică.  Anul trecut, rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67%, în 2015, faţă de 70%, în 2014).

Articole recomandate

Comments