EVENIMENT – Numele eroilor care si-au pierdut viata in Primul Razboi Mondial, rostite astazi la Monu...

EVENIMENT Numele eroilor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial au fost rostite astăzi, 26 august, în Baia Mare.

EVENIMENT În cadrul unui ceremonial religios organizat la Monumentul Ostașului Român autoritățile locale și județene precum și comandanții militari ai Garnizoanei Baia Mare au rostit numele celor care au căzut răpuși la datorie.

Manifestarea a avut loc ca urmare a Hotărârii Guvernului României821/2015 cu privire la derularea Programului Național al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial.

Pe data de 26 august, la nivelul Ministerului Apărării Naționale au loc acțiuni comemorative pe întreg teritoriu țării în memoria militarilor care și-au dat viața în Primul Război Mondial. Numele lor au fost astăzi rostite la Baia Mare de către subprefectul Alexandru Bondea, vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Dăncuș, primarul interimar Marinel Rob și comandanții militari din Garnizoana Baia Mare. Evenimentul a început cu oficierea ceremonialului religios în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă. Mai apoi au fost sfințite jerbele de flori care au fost depuse de către militarii din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureș.

După intonarea Imnului Eroilor, numele eroilor au răsunat lângă Monumentul Ostașului Român din Baia Mare. Evenimentul comemorativ s-a încheiat cu o depunere de jerbe de flori. Programul manifestării a fost unul în concordanță cu manifestările organizate de alte state europene cu prilejul marcării Centenarului Primului Război Mondial.

Simona Vasiac

Comments