EXCLUSIV ACTUALMM – Parcul Mara din Baia Mare urmeaza sa isi schimbe numele

EXCLUSIV ACTUALMM – Parcul Mara din Baia Mare urmeaza sa isi schimbe numele

Cătălin Cherecheș a transmis inițiativa sa printr-o nouă scrisoare adresată băimărenilor, promovată prin intermediul platformei de socializare Facebook (vezi AICI scrisoarea integrală). Este prima scrisoare după o pauză de peste o lună, timp în care Cătălin Cherecheș a fost nevoit de circumstanțe de ordin juridic să nu comunice ideile și gândurile sale, pentru a nu fi acuzat că ar încerca să influențeze opinia publică.

“Mi-a fost tare greu, a fost dureros să fiu nevoit să nu vă mai scriu gândurile, trăirile, sentimentele mele. Am tăcut săptămâni întregi, iar astăzi, după 100 de zile de când în mod brutal sunt rupt de familia mea, de orașul nostru drag, de voi toți, băimărenii cu onoare, o mare tristețe m-a pus pe gânduri. Marea tristețe, a mea și a românilor adevărați, este cea a despărțirii de Majestatea Sa Regina Ana a României, o ființă simbol, o ființă model, un om desăvârșit. Inspirat de modelul Reginei noastre dragi, am gândit că uneori tăcerea și discreția sunt semne de putere, de onoare, de caracter. Regina Ana ne-a învățat pe noi, toți românii: cel mai nobil și frumos lucru pe care îl putem face în viață este să dăruim dragoste”, transmite Cătălin Cherecheș în cea mai recentă scrisoare a sa.

“Voi, băimărenii, mi-ați dat șansa să fiu primarul vostru, să repar o eroare a anilor ’50, iar Parcului Municipal al orașului nostru să îi redau numele: Regina Maria. Dumnezeu a luat în brațele sale omul care iubea România și pe români și știu că noi, băimărenii, cei care locuim într-un oraș în care ne spunem cu iubire unii față de alții “Bună ziua” și “Mulțumesc”, așa cum Regina noastră Ana ne-a învățat și inspirat, ne vom aduce cu simplitate, dragoste, cu onoare și recunoștință, omagiul nostru, al municipiului Baia Mare și al județului Maramureș”, mai arată primarul.

Cătălin Cherecheș îi îndeamnă pe băimăreni și pe reprezentanții lor în Consiliul Local să facă un gest onorabil în memoria Reginei Ana a României:

Ca primar ales al municipiului Baia Mare, îi rog pe băimăreni și pe reprezentanții lor în Consiliul Local să facă un gest de profundă recunoștință față de Regina noastră, iar Parcul Mara, din zona centrală a orașului nostru, să devină Parcul Regina Ana. Sunt convins că atât Coaliția pentru Baia Mare, cât și celelalte forțe politice reprezentate în Consiliul Local, vor sprijini această propunere, această inițiativă, acest gest, convocând o ședință de îndată unde se va propune plenului spre aprobare Hotărârea prin care numele și modelul Reginei Ana va rămâne pe veci în istoria orașului și în sufletul băimărenilor“.

Comments