EXPLICATII - De ce am pierdut rusinos cu Angola

EXPLICATII - De ce am pierdut rusinos cu Angola

EXPLICAȚII  Naţionala de handbal a României a primit o adevărată lovitură la debutul în turneul olimpic, fiind învinsă cu 23-19 de Angola, teoretic cea mai slabă adversară. Calificarea în sferturile de finală nu este compromisă, dar este clar că lucrurile nu arată OK. România a ajuns la turneul preolimpic din postura de medaliată cu bronz la ultimul Mondial. Pus în balanţă însă şi ultimul rezultat, constatăm că naţionala are totuşi probleme de aproximativ 3 luni. Am spus că înfrângerea istorică de acasă cu Belarus din luna iunie nu trebuie luată în seamă, la fel am concluzionat şi după prestaţiile din turneul amical din Norvegia, unde România a arătat departe de pretenţiile avute. Înfrângerea cu Angola a întărit însă ideea că undeva s-a greşit.

După înfrângerea în miez de noapte cu selecţionata din Africa, Tomas Ryde a evidenţiat câteva aspecte, în principal două motive ale înfrângerii. ”Cristina Neagu a avut doar trei antrenamente cu echipa în ultimele şase săptămâni”, dar şi faptul că ”trebuie să jucăm împreună. Unu la unu, Angola a fost mai bună decât România. Echipa a fost ceva mai agresivă în partea a doua, am avut destule şanse, dar am ratat foarte multe mingi de pe 6 metri”.

Unitatea grupului, cea care a produs victorii mari la Mondialul din Danemarca, nu a existat la meciul de debut cu Angola. România a fost ”pedepsită” şi din cauza formei sportive foarte scăzute. ”Am fost fără energie, mereu am fost conduse. Am alergat după rezultat, am avut foarte multe ratări, nu ne-a ieşit nimic”, a fost şi reacţia pivotului Oana Manea, care a evidenţiat apoi faptul că în niciun caz Angola nu a fost subestimată.

După un meci care ar fi trebuit câştigat, pentru România urmează o partidă de foc cu Brazilia, care a învins Norvegia în prima zi, cu 31-28. Se poate ridica România după o asemenea înfrângere grea? Pe lângă problemele de ordin fizic, formă sportivă, joc în ansamblu, naţionala are acum şi o problemă de ordin psihologic.

Sursă

Comments