Fantomele trecutului: 7 probleme pe care fiicele neiubite le aduc in relatiile lor, la maturitate

Fantomele trecutului: 7 probleme pe care fiicele neiubite le aduc in relatiile lor, la maturitate

Fantomele trecutului: 7 probleme pe care fiicele neiubite le aduc in relatiile lor, la maturitate

Pentru fiicele care au crescut fara sprijinul emotional de care aveau nevoie, consecintele pot fi resimtite in numeroase aspecte ale vietii lor adulte. Fie ca este vorba despre relatii interumane, despre autocunoastere sau despre perceptia de sine, neglijenta din copilarie poate lasa urme adanci si durabile. In cele din urma, aceste femei se pot confrunta cu provocari neasteptate, care le afecteaza viata personala. Iata sapte moduri in care aceasta neglijenta poate deveni un obstacol in calatoria lor catre autocunoastere si implinire.

1. Sentimentele de neiubire duc la indoiala de sine

O femeie care s-a simtit neiubita in copilarie adesea se lupta cu siguranta de sine in relatiile ei si in perceptia propriei persoane. S-ar putea sa nu-si inteleaga pe deplin identitatea sau nevoile, ceea ce duce la emotii reprimate si neglijate. In ciuda realizarilor sau talentelor sale, ea poate continua sa-si puna la indoiala propria valoare.

Animalul rar care si-a facut aparitia in Romania. Specia este inclusa pe lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii

2. Indoiala de sine alimenteaza problemele de incredere

Crescand neiubita, o persoana poate ajunge sa-si submineze stima de sine, ceea ce o determina sa puna la indoiala intentiile altora, inclusiv pe cele ale partenerilor sai. Credinta adanc inradacinata ca nimeni nu ar putea sa o iubeasca cu adevarat ii poate eroda abilitatea de a avea incredere.

3. Problemele de incredere creeaza asteptari nerealiste

O femeie care se lupta cu increderea poate, de asemenea, sa se teama ca relatia ei va esua inevitabil. Aceasta anticipare constanta a dezamagirii poate face dificil pentru ea sa se implice pe deplin sau sa se deschida in relatie.

4. Emotii neexprimate

Sentimentul de neiubire poate inhiba abilitatea unei persoane de a-si procesa sau exprima emotiile. Un trecut de neglijare emotionala poate sa o determine sa creada ca sentimentele ei nu conteaza, facand vulnerabilitatea si deschiderea emotionala dificile. De asemenea, ea poate avea dificultati in stabilirea si respectarea limitelor, din cauza faptului ca nevoile ei au fost des considerate neimportante.

Reteta prajiturii cu malai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transforma in delicatesa5. Normalizarea traumei

Cand o persoana creste intr-un mediu abuziv sau neglijent, poate ajunge sa-si normalizeze trauma. Spre deosebire de mediile in care copiii se simt in siguranta si apreciati, cei care provin din medii nesanatoase pot accepta in mod eronat disfunctionalitatea ca fiind normala.

6. Dificultati in exprimarea iubirii

Un trecut in care o femeie s-a simtit neiubita poate afecta capacitatea ei de a-si exprima deschis iubirea, scrie Sfatul Parintilor. Ea poate avea dificultati in a spune ,,Te iubesc" sau in a crede acest lucru, chiar daca sentimentul este reciproc, din cauza lipsei comportamentelor si actiunilor de sustinere din trecut.

7. Provocari in a renunta

Dificultatea de a renunta la dureri, oameni sau situatii din trecut poate fi o problema semnificativa. In ciuda intelegerii logice, reziduurile emotionale ale sentimentului de neiubire pot duce la compulsii psihologice, cum ar fi pastrarea obiectelor asociate cu relatii sau experiente trecute.

Ce poate ajuta

Femeile care experimenteaza aceste probleme sau care s-au simtit neiubite in copilarie se confrunta cu multe provocari. Partenerii, prietenii si colegii pot oferi sprijin prin evidentierea trasaturilor lor pozitive si a realizarilor lor, consolidandu-le sentimentul de apartenenta si valoare. Reamintindu-le de progresul lor si de puterea pe care au demonstrat-o poate fi, de asemenea, o sursa de incurajare. Desi aceasta discutie se concentreaza pe femei, barbatii cu experiente similare pot beneficia de aceeasi compasiune si intelegere.

Ce ai fost intr-o viata anterioara si care ce ai venit sa faci in viata aceasta, in functie de data nasterii

Comments