FAPT – Se clatina imperiul Quickmobile al familiei Tiboc: dupa falimentul firmei de distributie, ins...

QUICKMOBILE. Reclama cu George Washington in ipostaza de bunic, aia cu "The First Silver Dollar", "The American Way", bla-bla-bla, o stiti? Bine, pentru ca banca din reclama, americanii de la First Bank, a cerut insolventa fostei firme de vanzari a Quickmobile, marca fondata de sotii Angela si Tudor Iulian Tiboc. Cererea bancii americane a fost admisa de instanta, asa ca Electro Mobile SRL Baia Mare (controlata integral de Tudor Iulian Tiboc) intra in insolventa la doar un an de la intrarea in faliment (direct) a Electro Distribution, compania de distributie a Quickmobile, controlata de Angela Tiboc.

&

Sigur, in aparenta cei care controleaza bradul Quickmobile (magazin online de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii), desi sustin ca nu mai au nicio participatie in acest sens, sotii Tiboc, sunt linistiti, ei dirijand anul trecut segmentul de vanzari catre o alta firma controlata de Angela Tiboc, Euro Retail Tech, firma care in vara anului trecut a fost pasata (prin cesionarea tuturor actiunilor – in iulie 2018) lui Adrian Ioan Silaghi, un vechi si devotat angajat (era director de vanzari internationale al firmei).

&

De altfel, imediat dupa falimentul compania de distributie a Quickmobile, Tudor Tiboc declara senin, pentru "Ziarul financiar", ca ,,familia Tiboc nu detine parti sociale sau alt tip de participatii la Quickmobile", starnind zambetele angajatilor, "monitorilor", localnicilor si cunoscatorilor domeniului.

&

In fine, in cazul insolventei Electro Mobile SRL, calendarul stabilit de instanta este urmatorul: pana in 21 noiembrie se inregistreaza cererile de creante, in 16 decembrie are loc prima sedinta a creditorilor (convocata de administratorul judiciar provizoriu, R&P SPRL), in 6 ianuarie 2020 se definitiveaza tabelul creantelor.

&

Tudor Iulian Tiboc a inregistrat sereleul Electro Mobile SRL in anul 2005 si anul trecut a raportat o cifra de afaceri de 16,1 milioane de lei, cu o scadere financiara semnificativa, de la 64,4 milioane de lei in 2017. Pierderea neta a firmei a scazut in 2018, de la 5,1 milioane de lei in anul precedent la 3,5 milioane de lei la finele.

&

In schimb, compania pe care a fost mutate operatiunile de vanzari ale Quickmobile, Euro Retail Tech, pasata scriptic in grija vechiului angajat al firmei, Adrian Silaghi, a raportat in 2018 o cifra de afaceri de 68,5 milioane de lei, de la circa 440.000 lei in anul precedent, si un profit net triplu fata de 2017, respectiv de 1,2 milioane de lei in 2018.

&

Grupul Quickmobile – retail si distributie – a fost pornit in 2004 de catre sotii Angela si Tudor Tiboc, ca magazin online de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii, completat ulterior de o retea de puncte de vanzare in tara. In 2015, compania s-a extins prin lansarea magazinului online QuickmobileShop.com.

&

Catalin VISCHI

Comments