FARA BANI – Pensiile de urmas ale elevilor, suspendate in lipsa unei adeverinte

FARA BANI – Pensiile de urmas ale elevilor, suspendate in lipsa unei adeverinte

FĂRĂ BANI Câteva sute de elevi și stundenți din Maramureș riscă să rămână fără pensiile de urmaș. De vină este faptul că uită să treacă pe la Casa de Pensii unde potrivit legislației în vigoare trebuie să prezinte o adeverință de elev.

FĂRĂ BANI Purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii, Daniela Vasile, arată că ‘’elevii care beneficiază de pensie de urmaș și care au împlinit vârsta de 16 ani, precum și studenții sunt obligați să depună adeverința de elev sau student, la începutul fiecarui an şcolar.

Iar nerespectarea termenelor stabilite în acest sens generează suspendare
acestor drepturi ‘’.
Daniela Vasile arată că în fiecare an se înregisterază cazuri în care tinerii rămân fără acest drept. Asta din cauză că uită să depună actul solicitat. Pentru a veni în întâmpinarea acestora s-a realizat inclusiv un grafic de depunere.

“Depunerea adeverințelor de școlarizare pentru elevii și studenţii beneficiari de pensie de urmaș care își continuă studiile în anul școlar/universitar 2016-2017, indiferent de nivelul acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani, se realizează începând din 14 septembrie și până în 9 octombrie pentru învăţământul preuniversitar. Respectiv în perioada 1-9 octombrie în cazul celor care freventează învățământul universitar”.

Purtătorul de cuvânt arată că cei care nu vor depune adeverintele și cuponul de pensie până la datele amintite se vor alege cu pensiile de urmaș suspendate începând cu 1 octombrie.

Reluarea plății se va face în luna următoare prezentării documentelor menționate, cu acordarea retroactive a drepturilor de pensie suspendate.

Cei care nu reuşesc, din diverse motive, să prezinte adeverințele de elev sau student, în original, pot să facă acest lucru online sau prin fax. Urmând ca ulterior sa fie prezentate documentele în original.

Comments