"Fara penali in functii publice", doar un slogan, nu un principiu aplicat la USR

"Fara penali in functii publice", doar un slogan, nu un principiu aplicat la USR

"Fara penali in functii publice", doar un slogan, nu un principiu aplicat la USR

DNA a cerut permisiunea Senatului si Presedintiei pentru inceperea urmaririi penale pentru Florin Citu, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, intr-un dosar legat de achizitiile de vaccinuri in pandemie.

Prima reactie a USR a fost sa lege acest dosar de alegerile din 2024.

Intrebat daca Vlad Voiculescu ramane candidatul USR pentru Parlamentul European, dupa acuzatiile DNA la adresa acestuia, Catalin Drula, presedintele USR a afirmat ca aceasta candidatura ramane valabila si are toata sustinerea sa, ba mai mult USR il transforma in simbol pentru lupta pe care o duce partidul lui Voiculescu in Romania.

Justitia e buna, ne spun cei de la USR, dar pana se leaga de Voiculescu si ceilalti ai lor. Nu au nici cea mai mica jena sa puna presiune pe DNA, pentru ca pentru ei nu principiile conteaza.

Potrivit lui Catalin Drula, ceea ce se intampla "este un evident atac politic, o actiune judiciara aberanta", insa a afirmat ca parlamentarii USR vor vota pentru ridicarea imunitatii senatorului Florin Citu, asa cum solicita DNA, si in mod total opus atitudinii fata de colegul de partid.

Asadar, s-a mai dus un mit legat de USR, dupa ce lumea oricum se lamurise ca este un partid incapabil sa se mobilizeze si sa livreze pentru binele tarii si al cetatenilor. Nu doar ca au ramas la stadiul de partid-ONG, dar vedem acum ca aura justitiarilor era doar frumos poleita.

Comments