FARA VIZA IN CANADA - ,,In cateva saptamani vom avea un raspuns concret"

FARA VIZA IN CANADA - ,,In cateva saptamani vom avea un raspuns concret"

foto: www.viza.md

FĂRĂ VIZĂ ÎN CANADA  Premierul Dacian Cioloş a anunţat miercuri că, în câteva săptămâni, va exista “un răspuns mai concret” din partea Canadei legat de termenii în care se va proceda la eliminarea vizelor pentru cetăţenii români.

„Am avut o întâlnire bilaterală scurtă, dar concisă şi constructivă cu premierul Canadei, Justin Trudeau. După întâlnirea pe care am avut-o la Ottawa am vrut să văd cum progresează pregătirea pentru eliminarea vizelor pentru călătorii scurte, turistice, pentru românii care doresc să călătorească în Canada. Sunt optimist cu informaţiile pe care le-am primit de la premierul Trudeau, cred că în câteva săptămâni vom avea un răspuns mai concret despre în ce fel se va face şi în ce termeni se va face acest lucru”, a spus Cioloş, la sediul Misiunii Permanente a României pe lângă ONU, scrie Agerpres.

GEST EXTREM – Un primar din Botoșani a încercat să dea cu camionul peste un bărbat

Întrebat dacă se poate ca în câteva săptămâni să fie eliminate vizele pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada, Cioloş a arătat că lasă la latitudinea părţii canadiene să anunţe modalitatea în care se va rezolva această chestiune.

„Nu vreau să merg mai departe cu declaraţiile. O să las partea canadiană — pe premierul Trudeau şi Guvernul canadian — să anunţe modalitatea în care ei au în vedere să rezolve această problemă. Oricum, în urma discuţiilor pe care le-am avut deja la Ottawa cu premierul Trudeau, a fost foarte clar că România poate să susţină Acordul comercial cu Canada, dar înainte de aceasta trebuie clarificate şi anumite lucruri printre care şi această chestiune a vizelor şi premierul Trudeau m-a asigurat că, în curând, o să vină cu o propunere în această direcţie care sper să fie acceptabilă pentru noi”, a precizat Dacian Cioloş.

ATACATOR DESCOPERIT – Ucigașul de la Washington a fost prins de către oamenii legii

Premierul român şi omologul său canadian au avut o întâlnire bilaterală în marja participării la sesiunea Adunării Generale a ONU de la New York.

Sursă

Comments