Fata despre care tatal ei a crezut ca a murit pe 7 octombrie se afla printre ostaticii Hamas elibera...


Emily Hand, in varsta de 9 ani, aflata timp de 50 de zile in captivitatea Hamas, s-a reunit cu tatal ei, Tom, care crezuse initial despre ea ca a fost ucisa in atacul din 7 octombrie, relateaza CNN si The Times of Israel.


Fetita face parte din grupul de ostatici eliberat de Hamas sambata, in a doua zi a armistitiului cu Israel. Fortele de Aparare ale Israelului au publicat imagini din momentul revederii dintre tata si fiica.https://www.youtube.com/watch?v=jyX_3ugegPI

Tom Hand a fost informat la inceput ca fiica lui a fost ucisa de Hamas. Dupa o luna, armata israeliana l-a anuntat pe barbat ca nu este sigur ca Emily a murit pentru ca nu a fost gasit un cadavru si nici sange in casa in care aceasta dormea.


Fetita a implinit 9 ani in captivitate, a declarat Hand pentru CNN. El isi creste singur fiica, dupa ce sotia sa a murit de cancer.


Barbatul a spus sambata pentru postul american ca spera ca acesta sa fie primul pas spre recuperarea fiicei lui si ca este constient de drumul lung pe care Emily il are de parcurs ca sa se vindece dupa ce a stat in captivitate timp de 50 de zile.


13 israelieni si 4 cetateni thailandezi fac parte din grupul de ostatici eliberat sambata, in a doua zi de incetare a focului, in schimbul a 39 de prizonieri palestinieni din inchisorile israeliene.


Anterior, vineri, au fost eliberati alti 13 israelieni, 10 thailandezi si un cetatean filipinez, tinuti de Hamas in Fasia Gaza, iar Israelul a pus in libertate tot 39 de palestinieni.


Acordul incheiat de Israel si Hamas prevede un armistitiu de patru zile, interval in care sa fie eliberati 50 de ostatici din Gaza si 150 de palestinieni.


Foto: idf.il


Comments