Fermierii din intreaga tara sunt furiosi pe ministrul Petre Daea - Romania primeste cei mai putini b...

Fermierii din intreaga tara sunt furiosi pe Ministrul Petre Daea si sustin ca nu au fost ajutati in niciun fel de Ministerul Agriculturii care trebuia sa faca presiuni pentru rezolvarea problemelor generate de tranzitul de cereale din Ucraina.

Vlad Macovei, fermier: ,,Pentru acesti fermieri s-a alocat doar o suma ridicola de 56 milioane de euro la nivel comunitar pentru fermierii din estul Europei, Romania a primit 10 milioane, insuficient, sunt tari care nu au primit niciun euro. Nevoia pentru fermierii romani este de cel putin 200 milioane de euro.

Valentin Popa, fermier: ,,Noi producem cu costuri foarte mari si vindem la un pret foarte mic. Am inteles ca doar sa tranziteze prin Romania, nu sa si faca comert prin Romania... fermierul este afectat din mai multe puncte de vedere".

In replica, Ministrul Agriculturii se apara si spune ca a facut ce trebuie pentru fermieri.

Rares Bogdan:

,,Daca Romania nu are bani europeni intra in faliment. Daca cei peste 140 de mii de fermieri romani nu iau subventia de 2.5 miliarde de euro pe an de la UE, bani nerambursabili, fermierii romani, jumatate, sunt in faliment.

Comisia Europeana sau Bruxelles-ul nu este un bau bau. Unii vor sa il prezinte ca un bau bau. Daca vii cu argumente, daca iti prezinti punctul de vedere in fata oricui la nivel european si mondial, acel individ fie ca e britanic, american, belgian, te asculta", a spus Rares Bogdan, la Realitatea PLUS.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a reactionat la revolta fermierilor si a declarat ca in mai se va face o analiza amanuntita a fiecarui ministru.

,,Cred ca nu incalzeste pe nimeni vinovatul, daca este domnul Daea sau nu este domnul Daea. (Dar este dl Daea?) Vom vedea, sunt ferm convins, in momentul in care se face rotatia guvernamentala daca dl Daea a fost vinovat sau nu a fost vinovat, pana atunci sa lasam ministrii si ministerele sa functioneze".

Suma de 10 milioane de euro va fi dublata de la bugetul de stat, dar chiar si asa nu acopera pierderile agricultorilor.

Comments