Fetita de 2 ani, ucisa de bilute magnetice. Pana au descoperi medici ce are, copila a decedat

Fetita de 2 ani, ucisa de bilute magnetice. Pana au descoperi medici ce are, copila a decedat

Fetita de 2 ani, ucisa de bilute magnetice. Pana au descoperi medici ce are, copila a decedat

Familia fetitei este din Romania dar este stabilita de 12 ani in Germania. Mama copilului care s-a stins din cauza unor bilute magnetice pe care le-a ingerat dupa ce cineva le-a uitat in locuinta familiei a relatat pentru News.ro cosmarul pe care il traieste de anul trecut, de pe data de 19 noiembrie.

,,Fetita noastra in varsta de un an si 8 luni a inceput sa aiba diaree, am mers la medic, s-au luat probe, in care a iesit o infectie, dar ei au asociat infectia cu enterocolita", a spus mama fetitei.

In decembrie fetita a ajuns insa din nou la medic. O echipa medicala din Germania i-a spus mamei ca este vorba despre enterocolita reaparuta dupa cea din noiembrie, fara sa recolteze si alte probe, sustine mama copilului.

Diagnostic gresit: enterocolita

,,Ei au considerat ca este vorba tot despre enterocolita, doar ca a facut o data si la un anumit timp s-a reinfectat, de aia dureaza asa de mult", a mai spus mama copilului.

Copilul a inceput sa faca insa febra, tot in luna decembrie a anului trecut. In perioada sarbatorilor de iarna familia a dus-o din nou la spital. Copila a stat internata 3 zile, i s-a luat proba de scaun, in care, spune mama, s-a verificat prezenta doar a unei anumite bacterii, test la care fetita a iesit negativ. Analizele de sange nu au indicat o infectie. Problemele nu aveau sa se termine aici, mai spune mama copilului.

Trimisa acasa, desi copila nu era bine deloc

"Am iesit din spital tot cu diaree, fata incepuse in spital sa aiba din nou diaree. Am ajuns acasa, fetita a inceput gradinita, a mers o saptamana si dupa cateva zile fetita a inceput sa vomite. Dupa ce a venit de la gradinita a inceput sa vomite inclusiv apa pe care o bea, si bea foarte multa apa, undeva la 250 de ml de apa odata, pe care o voma in urmatoarele minute. Am mers la farmacie, am luat niste supozitoare de voma, pe care i le-am administrat si joi dimineata ne-am prezentat la medicul pediatru", a declarat mama fetitei.

Medicul pediatru i-a dat copilului acelasi tip de supozitor, spune mama. Fata nu s-a simtit insa bine, din nou. Fetita a ajuns apoi iar la spital, unde i s-au facut analize. Medicii au spus ca fetita are nevoie de perfuzii pentru ca este deshidratata si ca nu pot face nimic in plus. De suparare ca medicii nu pot face mai mult pentru copil, mama a refuzat spitalizarea.

In loc de investigatii amanuntite, copila a primit o...perfuzie

"M-am suparat foarte tare ca ei au spus ca singurul lucru pe care pot sa-l faca este sa-i puna o perfuzie si eu am cerut sa i se faca investigatii amanuntite si nu au vrut. Am venit cu fetita acasa, vineri noaptea. Vineri seara am plecat din nou la alt spital, unde i s-a facut ecograf normal si si-au dat seama ca ceva nu e in ordine cu stomacul. Au spus ca ei nu sunt specialisti si ne-au trimis la un alt spital mai mare", a explicat aceasta.

La spitalul mai mare de stat din Germania medicii i-au facut fetitei alte trei ecografii si un RMN

"Medicul care i-a facut ultimul ecograf m-a intrebat ce culoare are voma. I-am spus sa verifice si cand a verificat si-a dat seama ca sunt materii fecale si ca trebuiau sa mearga in jos, prin intestine, ci nu sa vina inapoi, si a spus ca trebuie sa o opereze de urgenta, dar nu stiu inca de ce, trebuie sa-i faca un RMN.

Abia in Germania s-a aflat cauza

Cand i-a facut RMN-ul si-a dat seama ca fetita noastra a inghitit 5 magneti de o marime foarte mica, noi nu am observat, noi presupunem ca in luna noiembrie i-a inghitit, cand a inceput sa faca diaree. Magnetii au fost cumparati de pe internet de catre alta persoana care a fost in vizita la noi. I-au uitat la noi. Am vrut sa-i trimit, a spus sa-I las la noi, sa se joace copiii nostri, avand in vedere ca noi avem alti trei copii mai mari, am spus ca nu pot sa se joace copiii mei cu asa ceva, ca avem fetita mica. Magnetii, care au fost in numar de 5... 3 au ramas in stomac si 2 au coborat in intestin si dupa doi metri s-au alipit celor din stomac si au blocat tranzitul", a explicat mama fetitei de doi ani.

Abia dupa investigatia RMN familia fetitei si-a dat seama ca cea mica s-a jucat cu un set de bilute magnetice pe care le-a adus in locuinta lor o persoana. Copilul a fost operat de urgenta de o echipa medicala, in spitalul in care i s-a facut RMN, insa, din pacate dupa operatie fetita a facut septicemie si a murit la scurt timp.

"Tot timpul am ferit magnetii, i-am tinut undeva la doi metri, dar noi banuim ca baietelul nostru in varsta de aproape zece ani i-a luat sa se joace, noi neobservand. Fetita i-a inghitit pentru ca in luna octombrie urma ca baietelul nostru sa aiba zi de nastere si am cumparat din magazin niste sticlute cu bombonele mici, colorate, aproape de dimensiunea magnetilor si ingerul nostru le-a luat din cutie. Noi nu am observat, ca daca observam (n.red - momentul in care fetita a inghitit magnetii) mergeam la medic si se facea RMN pe loc.

RMN la copii mici, aproape imposibil

Aici foarte greu se face RMN la copiii mici, nu as spune imposibil sa faca, dar foarte foarte greu. Dupa decesul fetitei noastre s-a facut o sedinta cu 36 de medici si din 36 de medici, avand rezultatele de la sange bune, niciunul dintre ei nu a spus ca ar fi facut RMN, ei nu considerau necesar RMN, aici se tine foarte mult la sanatatea bebelusilor, in privinta radiatiilor, e foarte greu sa se faca aici un RMN, doar daca il ceri explicit si in cazul nostru nu am stiut, nu ne-am dat seama, medicul de familie avand o experienta de 38 de ani in pediatrie nu si-a dat seama ca e posibil ca un copil asa de mic sa fi inghitit ceva", a precizat mama copilului.

Mesajul pentru parinti, venit din partea mamei care si-a pierdut fetita anul trecut

"Sa nu cumpere asa ceva, daca s-ar putea prin lege sa fie interzisa comercializarea acestor magneti, sunt atat de periculosi. Daca e unul, se poate elimina, dar daca sunt doi, pot sa blocheze stomacul si fara un RMN nu pot fi observati. Se pot cumpara de pe internet foarte usor, asta e o problema si parintii sa constientizeze ca odata ce i-au cumparat, nu mai pot sa-i supravegheze pentru ca sunt atat de mici"

Comments