FIARA LA ATAC – Copila atacata de urs (VIDEO)

FIARA LA ATAC – Copila atacata de urs (VIDEO)

FIARĂ LA ATAC. Caz dramatic în comuna Tuşnad, judeţul Harghita. O copilă de 12 ani a fost atacată de un urs, ziua în amiaza mare, în timp de mergea pe o stradă de la marginea comunei. Doar norocul a făcut ca fata să scape cu viaţă. A suferit însă răni multiple. Este cel de-al cincilea caz de persoană atacată de urs în Harghita, în acest an.

Atacul a avut loc lângă un lan de porumb, în timp ce fata, împreună cu un alt copil, duceau vacile la păscut.

Tatăl fetiţei: “Eram la fân, iar fetiţa era cu cele două vaci, la marginea satului. Fata mi-a spus că a fost lovită de ceva din spate, după care ursul a prins-o şi a aruncat-o peste terenul cu cartofi, a dus-o iarăşi în lanul cu porumb şi după aceea a lăsat-o acolo”.

Mama fetiţei: “Fata stătea la marginea tarlalei cu porumb, ursul a prins-o, a lovit-o cu labele şi, dacă nu era un copil mai mic cu ea, care a început să ţipe, ursul ar fi putut să o şi omoare”.

Ursul şi-a abandonat victima şi a fugit. Copila a fost transportată de urgenţă la spitalul din Miercurea Ciuc, rănită pe umeri, mâini, coapse şi spate.

Localnicii se plâng că, în ultima vreme, tot mai mulţi urşi coboară în zonele locuite şi nu se mai simt stingheriţi de oameni, nici noaptea, nici ziua.

În judeţul Harghita, populaţia de urşi depăşeşte o mie de exemplare.

Sursa info

Comments