FILM – Continuarea serialului “Game of Thrones” ar putea fi afectata de Brexit

FILM – Continuarea serialului “Game of Thrones” ar putea fi afectata de Brexit

Filmările la serialul de mare succes “Game of Thrones” ar putea suferi tăieri de buget legate de Brexit. Seria produsă de HBO ar putea întâmpina probleme financiare la turnarea ultimelor două sezoane din cauza ieșirii Mari Britanii din Uniunea Europeană, fiind finanțată parțial de Fondul European de Dezvoltare regională (FEDR), organism care vizează creșterea economică în Uniune, relatează publicația Foreign Policy, preluată de directmatin.fr.

Situația este posibilă ținând seama că serialul se filmează în Irlanda de Nord, membră a Uniunii Europene. Drept consecință logică a Brexitului, suma acordată de FEDR ar putea fi afectată de gestul Marii Britanii. Domeniul audiovizual britanic — film și TV — a obținut subvenții de aproape 29 de milioane de euro din partea FEDR sau de la organizații precum Creative Europe, program destinat sectorului cultural european.

Peste 280 de actori, printre care Keira Knightley și Helena Bonham Carter, și lideri din domeniile creative din Marea Britanie au semnat o scrisoare publicată în 19 mai în The Telegraph, încurajând țara să se mențină în UE. “Ieșirea din UE ar fi un salt în necunoscut pentru milioane de oameni din Regatul Unit și pentru milioane de britanici din străinătate, care beneficiază de creșterea și de dinamismul sectorului cultural al Marii Britanii”, se spunea în scrisoare.

agerpres.ro

Comments