Filmul capturarii lui Catalin Chereches: calatorea in portbagajul masinii conduse haotic de o matusa...

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, a oferit detalii despre capturarea lui Catalin Chereches in orasul german Augsburg.

,,Capturarea acestuia a durat numai patru zile. Politia Romana a oferit informatii esentiale partenerilor externi. Am beneficiat si de sprijinul partenerilor interni. In exterior am colaborat cu autoritatile din Germania, din Austria, din Ungaria dar si din Italia iar aseara urmaritul international a fost depistat in Germania. Acesta a fost retinut de politistii de acolo si urmeaza a se derula procedura specifica in astfel de situatii pentru predarea sa catre Romania in vederea executarii pedepsei.

Am avut o colaborare excelenta cu partenerii straini care ne-au sprijinit in localizarea si retinerea acestuia. Aceasta localizare a fost efectuata de catre partenerii externi pe baza informatiilor oferite de colegii din Politia Romana. Aceasta colaborare s-a concretizat in prinderea in timp record a acestuia", a spus Dragan.

Ies la iveala detaliile capturarii lui Catalin Chereches - Care a fost primul gest care l-a dat de gol pe primarul fugar

Georgian Dragan a mai spus ca procedura atunci cand Chereches ajunge in tara este incarcerarea intr-un penitenciar in vederea executarii pedepsei avand in vedere ca Instanta a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 5 ani.

Acesta a confirmat ca Chereches a opus rezistenta: ,,Partenerii externi au transmis faptul ca ar fi opus o oarecare rezistenta la momentul imobilizarii. Toate activitatile procedurale au fost desfasurate in cadru legal atat de Politia Romana si de Partenerii interni cat si de partenerii externi. A fost o capturare in timp record numai patru zile de la pronuntarea sentintei ramasa definitiva. Politia Romana pe baza informatiilor obtinute si transmise partenerilor externi a reusit sa il localizeze pe acesta. Acesta a fost incatusat conform cadrului legal".

Dupa ce a parasit Romania vineri dimineata, primarul de Baia Mare s-a indreptat spre Germania, acolo unde are rude.

A fost monitorizat in tot acest timp de catre politistii romani, prin intermediul telefonului matusii acestuia, Eugenia Jederan, sora mamei lui Chereches.

Marti, Catalin Chereches a plecat din localitatea Senden, de langa Ulm, ascuns in masina matusii lui.

Calatorea intins pe podea sau in portbagaj, pentru a nu fi vazut.

Masina, condusa de matusa lui Chereches destul de haotic si cu viteza mare, se indrepta spre Augsburg.

La gara din Augsburg, politistii germani l-au identificat pe Catalin Chereches: acesta fusese intins pe bancheta din spate a masinii.

L-au asteptat sa coboare, apoi au incercat sa-l legitimeze. Chereches, insa, a devenit agitat si a refuzat legitimarea.

Planul lui Chereches ar fi fost sa ajunga la aeroportul din Viena.

Comments