FINANTARE – Se dau pana la 30.000 de Euro pentru realizarea cadastrului

FINANTARE – Se dau pana la 30.000 de Euro pentru realizarea cadastrului

FINANȚARE  Primăriile din Maramureş primesc bani ca să deruleze acţiunile de realizare a cadastrului. Potrivit celor mai recente prevederi legale în domeniu, unităţile administrativ teritoriale vor putea primi în acest an până la 30.000 de euro din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru realizarea unei părţi din cadastrul sistematic.

FINANȚARE  Ovidiu Ştefan directorul OCPI Maramureş spune că „banii vor veni prin intermediul oficiului judeţean de cadastru, iar primăriile vor trebui să încheie contracte de finanţare cu oficiul ca să poată beneficia de aceste sume. Ulterior primăriile vor trebui să realizeze achiziţia serviciilor conform legii, iar contractele se vor încheia pe sectoare cadastrale, delimitarea acestora fiind atributul primăriilor”

Ovidiu Ştefan mai spune că banii vor fi acordaţi atât primăriilor din mediul urban cât şi celor din cel rural şi se referă strict la terenurile extravilane, fie ele cooperativizate sau nu.

Acesta mai arată că primarii pot solicita pentru acest an maximum 30.000 de euro şi atrage atenţia asupra faptului că banii solicitaţi, dar necheltuiţi în scopul aminitit până la finalul anului intră în bugetul statului, respectiv, se pierd.

De menţionat că în judeţul Maramureş, din cele 76 de unităţi administrativ-teritoriale, doar 71 vor putea beneficia de acest gen de finanţare. Localitatile Fărcașa, Dumbrăviţa, Recea, Satulung și Sacalaseni fac excepţie pentru că intră în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

ActualMM

Sursă foto.

Comments