FOTO: Pista de atletism, un nou esec cherechesian. Primarul a venit, a vazut… nu se poate

FOTO: Pista de atletism, un nou esec cherechesian. Primarul a venit, a vazut… nu se poate

FOTO: Pista de atletism, un nou esec cherechesian. Primarul a venit, a vazut… nu se poate

Atent la mentiunile ce apar in presa, primarul baimarean Catalin Chereches reactioneaza instant, incercand sa induca ideea de solicitudine si totala deschidere spre problematica cetatenilor. De fapt, acesta atitudine este una de fatada, personajul fiind interesat doar de activitatile care sunt de natura a genera beneficii pentru imaginea personala, evenimente imediat urcate pe Facebook, cu zeci de fotografii si texte elaborate.

Vizitele saptamanale efectuate la diferite lacasuri de cult, atitudinea de bun crestin si asocierea mediatica cu membrii clerului, fie ei si compromisi, participarea la sarbatorile lunare ale varstnicilor, organizate de Asociatia CASPEV, sunt doar cateva elemente propagandistice, abil speculate de acea parte a presei care inca mai este aservita si dispusa sa manipuleze opinia publica.

Proiectul de reabilitare a stadionului de atletism aflat in vecinatatea Liceului cu Program Sportiv devine o telenovela cu un scenariu ce frizeaza ridicolul. Desi nu era o prioritate majora in programul de refacere a locatiei, baimarenii nu alearga pe garduri, nu exerseaza saritul acestuia si nici nu risca uscatul covoarelor pe imprejmuirea fragila, prima investitie efectuata care genereaza deja suspiciuni rezonabile de interese colaterale o constituie tocmai realizarea kilometrului de gard facut pe repede inainte, care se adauga la posibila comisionare a mobilierului stradal, amplasat cu generozitate, daca nu chiar cu risipa.

Pentru administratia locala, de fapt pentru primarul Chereches, caci restul nu conteaza, reabilitarea pistei de alergare, a zonei gazonate, spatiile pentru atelierele de pregatire a sportivilor, vestiarul si toaleta sunt elemente neimportante sau care nu constituie prioritati. Vechile amenajari cu pretentii de cladiri, igrasiate si degradate, care sunt gata sa se surpe, sunt tot inchise, doritorii de miscare continuand sa-si satisfaca eventualele necesitati in zona estica si sudica a terenului, spatiu unde vegetatia abundenta poate juca rol de toaleta publica, spre disperarea locatarilor din imediata proximitate.

Cat despre pista de alergare pe care s-a utilizat, dupa spusele unui respectabil coleg de presa, acelasi tip de zgura care se livreaza la openul francez de la Roland Garros, avem numai vesti inedite. Peste materialul de culoare caramizie, compozitie incerta si granulatie mare, recent a fost amplasat in mod neuniform o pulbere tot caramizie, care poate fi ori o zgura de calitate exceptionala ori praful rezultat prin malaxarea caramizilor livrate pe post de zgura rosie. Suntem convinsi ca s-a incercat tasarea si omogenizarea celor doua materiale incerte, dovada fiind chiar utilajul parcat langa gardul imprejmuirii. Neclara este insa tehnologia utilizata, in urma cilindrarii rezultand insule de praf rosu, pe suprafete zgruntoase intinse.

La ora vizitei de ieri a unui baimarean cu deprinderi sportive, dornic sa-si testeze limitele pe canicula, pe pista era un singur barbat in tinuta, seminud, alergand cu viteza melcului turbat, in timp ce pe zona verde erau vizibile doua domnisoare in echipament complet topless, care nu dansau, dar faceau plaja cu fizicul extrem de generos expus, aspecte vizibile si in fotografiile primite.

Intrucat exista si alte alternative de exersare a miscarii prin alergare, traseul din zona Craica si pana la ghetoul din zona Garii fiind practicabil, recomandam primarului populist sa inchida perimetrul si in doua saptamani sa termine lucrarile necesare. Asta daca poate si vrea, daca nu… sa cedeze locatia unor intreprinzatori privati, capabili si dispusi sa faca o investitie pentru o comunitate inerta si putin obeza.

Mihai POPA

The post FOTO: Pista de atletism, un nou esec cherechesian. Primarul a venit, a vazut… nu se poate appeared first on ZiarMM.

Comments