Fructele de sezon care distrug candida si ajuta in cazul tulburarilor gastrointestinale. Beneficiile...

De ce este bine sa le consumi

De exemplu, printre beneficiile lor se numara combaterea cancerului, imbunatatirea sanatatii intestinale sau preventia bolilor de inima.

Care este cel mai nociv aliment pentru creier. Poate produce dementa. Ce spune pofesorul Vlad Ciurea

Iata sapte dintre beneficiile consumului de piersici.

1. Combat radicalii liberi

Piersicile contin o cantitate mare de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la reducerea factorilor oxidanti, in urmatoarele 30 de minute dupa ce le-ati consumat. Studiile arata ca cea mai mare cantitate de antioxidanti se gaseste in coaja piersicilor, mai mult decat in pulpa, de aceea recomandat este ca acestea sa se consume cu coaja si in stare proaspata, nu conservate. Piersicile mai contin acid cafeic care este un antioxidant ce lupta impotriva substantelor cancerigene care ajung in organism. Acest acid se mai gaseste in arahide si porumb.

2. Previn si lupta impotriva cancerului

Datorita polifenolilor ce se gasesc in aceste fructe, consumul de piersici poate preveni aparitia cancerului. Conform unui studiu, acesti polifenoli pot opri dezvoltarea si raspandirea unei tulpini de celule canceroase ce se dezvolta la san. Ei recomanda ca pacientele ce sufera de cancer la san sa consume 2-3 piersici zilnic.

Alt studiu, realizat de aceeasi universitate, a demonstrat ca acesti polifenoli distrug celulele canceroase de la san fara a le afecta insa pe cele sanatoase. Piersicile pot impiedica si dezvoltarea cancerului de colon, iar samburele de piersica contine un agent care reduce cresterea papilomului pe piele. De asemenea, florile de piersic contin substante care protejeaza pielea de razele ultraviolete, nocive pielii.

Semnale ale corpului care prevestesc producerea unui atac vascular cerebral. La ce trebuie sa fii atent pentru a evita un AVC3. Previne bolile de inima

Piersicile fac bine inimii tale, deoarece consumul acestora ajuta la combaterea bolilor metabolice, precum diabetul, colesterolul, inflamatia, cresterea in greutate si implicit la bolile inimii.

4. Piersicile rduc inflamatiile

Inflamatiile sunt sursa multor boli, iar consumul de piersici ajuta la scaderea nivelului de inflamatie din organism. In plus, consumul piersicilor presupune stoparea eliberarii de histamine in sange, care provoaca reactii alergice.

5. Trateaza tulburarile intestinale

Consumul piersicilor ajuta in cazul tulburarilor intestinale precum refluxul gastro-esofagian, constipatia, diareea si altele.

6. Distrug candida

Consumul de piersici distruge candida, care este o infectie ce se dezvolta din cauza supraaglomerarii acestei ciuperci, iar polifenolii si bioflavonoidele prezente in ele ajuta la reducerea inmultirii ciupercii.

Alimentul traditional al romanilor, scade nivelul de stres si este bogat in vitamine. Nu ai fi crezut cate beneficii are pentru sanatate7. Piersicile mentin sanatatea ochilor

Piersicile contin luteina, o substanta care previne degenerarea maculara, care este o afectiune oftalmologica, legata de varsta, care poate cauza orbire si vedere incetosata.

Comments