Functia cuptorului cu microunde care iti poate dubla factura la curent. Ce buton sa nu apesi, ca sa...

Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti de functia cuptorului cu microunde care poate duce la o crestere semnificativa a facturii de curent. Din acest motiv, nu ar trebui sa o utilizam frecvent.

Chiar daca utilizam cuptorul cu microunde pentru o perioada scurta de timp, deoarece isi indeplineste functiile in doar cateva minute, acesta este unul dintre aparatele care consuma cea mai mare cantitate de energie electrica in locuinta. Cuptorul cu microunde utilizeaza o cantitate semnificativa de curent electric pentru a incalzi rapid diverse alimente si lichide, insa exista si o anumita functionalitate care contribuie in mod substantial la factura de curent.

Functia de dezghetare este una extrem de utila pe care majoritatea cuptoarelor cu microunde o ofera. Aceasta este deosebit de utila atunci cand doresti sa decongelezi rapid alimente precum carne sau mancaruri gatite care au fost congelate. In mod normal, procesul de dezghetare ar dura cateva ore pentru ca alimentul sa ajunga la temperatura camerei, dar cu ajutorul cuptorului cu microunde, acest proces poate fi realizat in cateva minute.

Cum fierbi corect fasolea ca sa nu ai parte de efectele gastrice nedorite

Cu toate acestea, desi functia de dezghetare este foarte utila, consuma o cantitate semnificativa de energie electrica. Atunci cand activezi functia de dezghetare, cuptorul cu microunde foloseste mult curent electric, deoarece aceasta actiune este solicitanta pentru aparat. Motivul pentru care nu ar trebui sa folosim frecvent aceasta functie nu este doar legat de consumul de curent electric, ci si de modul in care alimentele sunt afectate atunci cand sunt dezghetate rapid.

Daca folosesti cuptorul cu microunde pentru a decongela carne, este important de stiut ca bacteriile continute in carne se pot raspandi mult mai usor. De asemenea, procesul de decongelare in cuptorul cu microunde poate determina pierderea unei cantitati semnificative de apa din carne. Acest lucru poate duce la faptul ca, atunci cand este gatita, carnea devine uscata si lipsita de savoare, lipsind din sucurile naturale pe care le contine in mod obisnuit.

Desi nu este recomandata, in cazuri de urgenta, se poate utiliza cuptorul cu microunde pentru a decongela carnea. Cu toate acestea, metoda ideala pentru a dezgheta carnea este sa o scoti din congelator cu o seara inainte de a o gati si sa o lasi sa se dezghete in frigider. Prin aceasta metoda, carnea va ajunge treptat la temperatura dorita, evitand riscul raspandirii bacteriilor sau evaporarii apei din carne. O alta optiune mai rapida este sa pui carnea intr-un vas cu apa rece si sa o lasi acolo pentru cateva ore.

Orasul din Romania unde un loc de parcare inchiriat de primarie a ajuns sa coste peste 10.000 de lei

Comments